Türkiye'deki Afrikalılardan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Cevap Geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun saat satan Afrikalılara dönük "Biz buna müsaade etmeyeceğiz" açıklamasın cevap geldi.

27.07.2019-15:30 - (Son Güncelleme: 27.07.2019-15:27) Türkiye'deki Afrikalılardan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Cevap Geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Elinde bir saat, 10 liraya satıyor, Afrika'dan gelmiş. Biz buna izin vermeyeceğiz" sözlerine saat satan Afrikalılardan cevap geldi. Türkiye'yi çok sevdiklerini ifade eden Afrikalılar Soylu'ya, "Ekmek parası için bu işi yapıyoruz. Hırsızlık mı yapıyoruz?" diye tepki gösterdi.

Soylu NTV yayınında hükümetin göçmen politikası ile alakalaı açıklamalar yapmış, "Ben İçişleri Bakanıyım, benim ülkemde benim bilmediğim kayıtlı olmayan kimsenin kalmaması gerek. İnsani durumlar haricinde İstanbul'a kayıt kabul etmiyoruz, elinde bir saat Afrika'dan gelmiş 10 liraya satıyor, biz buna izin vermiyoruz" demişti.

"EKMEK PARASI İÇİN BU İŞİ YAPIYORUZ"

Independent Türkçe'den Lale Elmacıoğlu'nun konuştuğu Afrikalılar, sokaklarda dilenmek ve Türk hukukuna aykırı işler yapmak istemediklerini ifade etti.

Gambiyalı olan 38 yaşındaki Ebubekir, "Türkiye'ye çok seviyoruz. Ekmek parası için bu işi yapıyoruz. Benim çocuklarım da var. Hırsızlık mı yapıyoruz?" diyor.

30 yaşındaki Alfa Bah, resmi ve kayıtlı bir şirketi olduğunu her ay vergi verdiğini ve Türkiyeli muhasebecisi olduğunu söylüyor. Bah, "Her ay ona ödeme yapıyorum. İş yaptığım Türkler iyiler. Türk insanı iyi. Türkiye'yi seviyorum. Türkiye'de saat satan Afrikalılar suç işlemiyor, hayatta kalma mücadelesi veriyorlar. Sokaklarda dilenme veya kötü, Türk hukukuna aykırı işler yapmak istemiyorlar" sözlerini kullanıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal