Türkiye'de Yaşlılar Coronavirüsü Ciddiye Almıyor

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de görüldü. Virüs daha çok yaşlılar için ölümcül olurken, bu doğrultuda yaşlılara evinizde kalın çağrısı yapıldı. Türkiye'de yaşlıların çoğu bu uyarıları ve coronavirüsü ciddiye almadı.

21.03.2020-12:25 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-12:27)

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemize de sıçradı. Virüs nedeniyle dünya genelinde 11 binden fazla ölüm yaşanırken, bu ölümlerin büyük bir çoğunluğu yaşlılarda görüldü. Bu nedenle ülkemizde de ölümlerin 3 - 4 haneli sayılar ulaşmaması için büyük çaba gösteriliyor ve birçok önlem alınıyor. 

Bu önlemlerden en önemlisi ise 'evinde kal' çağrısı oldu. Yetkililerin evinde kal çağrısına uyanlar ise virüsten en az etkilenen genç nüfus oldu. Bilinçli genç nüfus evinde kalarak virüsün yayılmasını önlemek için bir eylemde bulunurken, yaşlıların coronavirüs salgınını ciddiye almaması şaşkınlıkla karşılandı. Belediyeler yaşlıların evinde kalması için özellikle yaşlıların tercih ettiği yerlerde bankları sökmeye başladı. Bu durum Sivas'ta da yaşandı.

Sivas Belediyesi yaşlıların evde kalması ve sokağa çıkamaması için bankları sökerken, yaşlı vatandaşlar bu duruma "Şimdi nereye oturacağız?" diyerek tepki gösterdi.

"SİVAS HER HASTALIĞI YENER"

Konuyla ilgili açıklamada bulunan yaşlı bir vatandaş, "Allah'tan gelen şeyden niye korkalım? Ölürsek ölürüz, nasıl olsa öleceğiz. İhtiyacımız oluyor, canımız sıkılıyor yalnızlıktan. 'Sivas her hastalığı yener'" dedi.

Bu durum sosyal medyada tepki çekerken, yaşlıların evde kalması için daha yaptırıcı önlemler alınması yönünde paylaşımlar yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal