Türkiye'de Kayıt Dışı Çalışan Suriyeli Sayısı Belli Oldu

CHP'nin hazırladığı "kayıt dışı çalıştırılan göçmen" raporuna göre, Türkiye'de 1 milyona yakın Suriyeli kayıt dışı ve düşük ücretlerle istihdam edildi.

05.08.2019-15:30 - (Son Güncelleme: 05.08.2019-15:26) Türkiye'de Kayıt Dışı Çalışan Suriyeli Sayısı Belli Oldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "kayıt dışı çalıştırılan göçmenlere" ilişkin rapor paylaştı. Rapora göre, Türkiye'de 1 milyona yakın Suriyeli kayıt dışı ve düşük ücretlerle çalıştırılıyor.

Veli Ağbaba, "kayıt dışı çalıştırılan göçmenlere" ilişkin paylaştığı raporla alakalı yazılı açıklama yaptı. Türkiye'de 1 milyona yakın Suriyeli'nin kayıt dışı ve düşük paralarla istihdam edildiğini söyleyen Ağbaba, bunun yüzde 20'sinin 15 yaş altı çocuklardan oluştuğunu söyledi.

"BU DURUM AK PARTİ'NİN İŞİNE GELİYOR"

Çalışma izni olan Suriyeli sayısının 2019 için 31 bin 185 olduğuna dikkati çeken Ağbaba, şu açıklamaları yaptı:

"Özellikle kayıt dışı istihdamın yüzde 34'lere çıktığı ülkemizde göçmen işçiler ucuz iş gücü olarak kullanılmaktadır. Bu durum AK Parti iktidarının işine gelmekte, çalışma hayatındaki maliyetlerin olabildiğince düşürülmesi için kullanılmaktadır. Göçmenlerin kayıt dışı ve ucuz paralar karşılığında çalıştırılması ülkemiz ekonomisine önemli zarar vermektedir. AK Parti iktidarı, Suriyeli ve diğer ülke vatandaşı göçmenlerin kayıt dışı istihdamına göz yumarak ülkemiz de işsizlik oranlarını yükseltmekte, çalışma hayatını bütünüyle kuralsız bir yapıya büründürmektedir. AK Parti iktidarı bu politikaları ile yoksulu yoksula kırdırmaktadır."

Veli Ağbaba, farklı ülkelerden gelen göçmen işçilerin kayıt dışı ve düşük ücretlerle çalışmasının diğer işçilerin iş bulamamasına sebep olduğunu da savundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal