Türkiye'de Karantinaya Alınan 42 Şehir

Asya kıtasında ortaya çıkan yeni tip coronavirüs salgını yurdun dört bir yanını ele geçirdi. Aktarılan güncel verilere göre ülkede şimdiye kadar toplam 42 ilde 128 yerleşim birimi karantinaya alındı.

06.04.2020-11:52 - (Son Güncelleme: 06.04.2020-11:52) Türkiye'de Karantinaya Alınan 42 Şehir

Asya kıtasında ortaya çıkan yeni tip coronavirüs salgını yurdun dört bir yanını ele geçirdi. Aktarılan güncel verilere göre ülkede şimdiye kadar toplam 42 ilde, 4 ilçe 3 belde, 44 mahalle, 71 köy, 6 mezra karantinaya alındı. Öte yandan ülkede Covid-19 sebebiyle ölen kişi sayısı 574 oldu.

Öte yandan yurt genelinde karantinaya dahil edilen bölgeler de tam olarak şöyledir:

SİİRT

Siirt, Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından, saat 08.00'den itibaren vatandaşları salgından korumak ve salgının ilerlemesini engellemek için merkez Çal Mahallesi karantinaya alındı.

ARTVİN
Artvin'de Borçka ilçe merkezi ve Borçka ilçesine bağlı Aralık köyünün 2 Nisan tarihi saat 24.00 itibarıyla 15 gün boyunca karantinaya alındığı dile getirildi.

MALATYA
Malatya'nın Darende, Hekimhan, Arapgir ve Pütürge ilçelerindeki 4 mahalle, coronavirüs salgını nedeniyle karantina altına alındı. Karantina kararı ile birlikte toplam nüfusu bini aşan 4 mahalleye giriş-çıkış yasaklandı.

KONYA
Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir mahalleye giriş çıkış yasaklandı.

SİVAS
Sivas'ta, 3 köye daha coronavirüs tespitiyle giriş çıkış engellendi.

KARS
Kars'ta karantinaya alınana bölgelerin arasına 3 köy ve 1 mahalle daha dahil oldu.

YOZGAT
Yozgat Valiliği, Çekerek ilçesine bağlı Yukarıkarahacılı köyünün karantinaya alındığını duyurdu.

ÇORUM
Çorum’un Sungurlu ilçesi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan karantina kararında, “Sungurlu ilçesine bağlı Oyaca köyümüzde insan sirkülasyonunun salgın riskine bağlı olarak durdurulmasına, vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemelerine ve evlerinde kalarak izolasyon kurallarına uymalarına, durum köy muhtarı ve halkına tebliğ edilmesine, kolluk ve sağlık ve ekiplerince kontrol altında tutulması kararlaştırılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'nin Şiran ilçesi Yukarı Kulaca köyüne giriş çıkış yasağı konuldu. Konuya yönelik yapılan resmi açıklama şöyledir: "Kocaeli'den Şiran ilçesine geldiği belirlenen bir kişinin, Kocaeli'de coronavirüs pozitif bulgusu bulunan bir kişiyle teması tespit edildiğinden Şiran ilçesinin Yukarı Kulaca köyünde karantina tedbiri alınmıştır." 

ÇANKIRI

Çankırı'nın Çerkeş ilçesine bağlı Aliözü köyünde, şehir dışından cenazeye gelen bir kişinin dönüşte yaptırdığı testin pozitif sonuçlanmasıyla birlikte köye giriş ve çıkışlar engellendi.

VAN
Van'ın İran sınırındaki Çaldıran ilçesine bağlı Han Mahallesi, coronavirüs nedeniyle karantinaya alındı.

RİZE

Rize'de coronavirüs sebebiyle merkeze bağlı Kendirli beldesi ile 4 köyün karantina altına alındığı bildirildi. Konuya yönelik yapılan resmi açıklama şöyledir: "İlimiz Kendirli beldesi ve bununla yakın temasta olan Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri potansiyel coronavirüs vakalarının önüne geçebilmek için karantina altına alınmıştır."

Ülkede karantinaya alınan bölgelerin haritası...

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal