Türkiye'de İlk! Daha Az Ücret Ödenecek

Türkiye'de ilk olan 'Mesafe kat ettikçe azalan taksimetre' uygulaması Muğla'da hayata geçirildi.

26.10.2018-14:25 - (Son Güncelleme: 26.10.2018-15:05)

2 bin 450 ticari taksicinin çalıştığı Muğla'da özellikle yaz mevsiminde meydana gelen taksici-müşteri sıkıntıları Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından düşünülen ve Türkiye'de ilk olan 'Mesafe kat ettikçe azalan taksimetre' uygulaması ile son bulacak. Bununla birlikte korsan taksiciliğin de son bulması hedeflenen uygulama hayata geçirildi.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Kısa mesafe ücretlerinin az olması, uzun mesafe ücretlerinin de pahalı olması sebebi ile Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan mesafe arttıkça azalan taksimetre uygulamasından yolcu da, taksici de oldukça memnun. Bilakis uzun yolculuklarda sabit ücretlendirme yerine, kilometre arttıkça ücretlendirmelerde düşüş meydana geliyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve taksi durak ve oda başkanları ile gerçekleştirilen 10 aylık çalışma neticesinde Türkiye'de bir ilk olan 'Mesafe kat edildikçe azalan taksimetre' uygulaması noter kanalıyla da tescil edildi.

ESKİ TARİFE GİDİŞ 126, YENİ TARİFE DÖNÜŞ 110 TL

Taksi ile Menteşe ilçesine 32 kilometre uzaklıktaki Ula'nın Akyaka ilçesine giden ve tekrar geri dönen Çiğdem Kamacı, eski tarife ile 126 TL'ye giderken, dönüşünü yeni taksimetre tarifesi ile 110 TL'ye geldiğini ifade ederk, 'Muğla merkezden Akyaka merkeze gittim. Giderken 126 TL ödedim. Dönüşte de 110 TL tuttu. Dönüş ücreti daha ucuzdu. Kısa mesafede değil, uzun mesafelerde kullanıma yönelik bir sistem olmuş. Herkese tavsiye ederim' dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal