Türkiye ve Paraguay'dan Ortak Basın Bildirisi

Başkan Erdoğan ve Paraguay Devlet Başkanı Benitez, yayımladıkları ortak bildiride ''iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin giderek güçlendiğinin'' altını çizdi.

03.12.2018-07:16 - (Son Güncelleme: 03.12.2018-07:08) Türkiye ve Paraguay'dan Ortak Basın Bildirisi

Başkan Erdoğan ve Paraguay Devlet Başkanı Benitez, yayımladıkları ortak bildiride ''iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin giderek güçlendiğinin'' altını çizdi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, başkent Asuncion'daki tarihi hükümet binası Lopez Sarayı'nda Paraguay Devlet Başkanı Benitez'le yaptığı baş başa ve heyetler arası görüşmeden sonra ortak basın bildirisi yayımlandı. Yayımlanan bildiride, Paraguay Devlet Başkanı Benitez'in, ilk defa bir Türk Cumhurbaşkanının Paraguay’ı ziyaret ettiğini belirterek ziyarete verdiği önemin altını çizdi.

İKİLİ İLİŞKİLER GÜÇLENİYOR!

"Cumhurbaşkanları, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin giderek güçlendiğini not etmişler, bu bağlamda Ankara’da ve Asuncion’da karşılıklı olarak diplomatik temsilciliklerin açılmakta olması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Paraguay Hükümeti nezdindeki ilk mukim Büyükelçisi Armağan İnci Ersoy’un atanması ile ülkeleri arasındaki diplomatik ilişkilerin güçlenmesinden duydukları memnuniyeti not etmişlerdir." ifadelerine yer verilen bildiride Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Paraguay Devlet Başkanı Benitez'in, ikili ilişkilerin gündeminde yer alan konuları ele aldıkları belirlendi.

Yayımlanan ortak bildiride, "Eğitim, Kültür, Bilim ve Teknoloji, Gençlik ve Spor Alanlarında İşbirliği Çerçeve Anlaşması" ile "Diplomatik Eğitime İlişkin İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı"nın en kısa sürede imzalanması konusunda görüş birliğine varıldığı bilgisi ve "Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması” ile “Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığı ile Vergiden Kaçınmaya Engel Olma Anlaşması"na ilişkin müzakerelerin ilerletilmesini kararları bilgisi geldi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal