Türkiye Varlık Fonu Yöneticileri Maaş Almayacak

Türkiye Varlık Fonu yeni yönetimi ile beraber ilk toplantısını yaptı. Toplantıda yöneticiler maaş almama kararı verdi.

13.09.2018-10:34 - (Son Güncelleme: 13.09.2018-10:29) Türkiye Varlık Fonu Yöneticileri Maaş Almayacak

Türkiye Varlık Fonu, yapısı ve işleyişi ile alakalı esaslarda gerçekleştirilen değişikliğin sonrasında ilk yönetim kurulu toplantısını yaptı.

VARLIK FONU ÜYELERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki toplantıya, başkan vekili olarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile yönetim kurulu üyeleri Selim Arda Ermut, Hüseyin Aydın, Rifat Hisarcıklıoğlu, Erişah Arıcan, Fuat Tosyalı ve Zafer Sönmez katıldı.

Toplantıda, yönetim kurulu üyeleri, içinde bulunmayı milli bir görev gördükleri Türkiye Varlık Fonu’ndan maaş almama kararı aldı.

BAŞKAN ERDOĞAN VARLIK FONU'NU YÖNETECEK

Resmi Gazete’de dün yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre, Türkiye Varlık Fonu AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Söz hususu kararla şirketin Genel Müdürlüğü vazifesine ise Zafer Sönmez getirildi.

VARLIK FONU KALKINDIRMAYI HIZLANDIRACAK

Türkiye Varlık Fonu, sermaye piyasalarında araç çeşitliliği ve derinliğine destek vermek, yurt içinde kamuya ait varlıkları ekonomiye kazandırmak, dış kaynak temin etmek ve stratejik, büyük çaplı yatırımlara iştirak etmek için 2016 senesinde kuruldu.

Fon ile reel sektör yatırımlarına ve stratejik öneme sahip firmalara finansman sağlanarak kalkınmanın hızlandırılması, yüksek ve sürdürülebilir büyüme elde edilmesi ve ekonomik istikrarın önünün açılması hedefleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal