Türkiye Suudi Başsavcısının Talebini Reddetti!

Kaşıkçı olayı için İstanbul’a gelen Suudi Arabistan Başsavcısı Muceb, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’la görüşme gerçekleştirdi. İlk işi infaza yönelik Türk yetkililerin topladığı tüm delilleri istemek olan Muceb’in bu talebi reddedildi.

30.10.2018-11:19 - (Son Güncelleme: 30.10.2018-11:07) Türkiye Suudi Başsavcısının Talebini Reddetti!

Suudi Arabistan Başsavcısı Suud Muceb, Riyad’dan özel bir jetle geçtiğimiz gece İstanbul Atatürk Havalimanına geldi. Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında yürütülen soruşturma ile ilgili bilgi almak için Türkiye’ye gelen Başsavcı Muceb’i havalimanından İstanbul Başsavcı vekillerinden Zafer Koç aldı.

TÜM DELİLLERİ İSTEDİ

Elde edilen bilgilere göre, sıkı güvenlik tedbirleri arasında oteline giden Suudi Başsavcı geceyi burada kaldı. Suud Muceb soruşturmaya yönelik bilgi almak için üzere dün saat 11.00’da Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Protokol kapısından giren Suudi yetkililer, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’ın makamına geçti. Görüşmede, Kaşıkçı soruşturmasına bakan Başsavcı vekili Hasan Yılmaz ile Cumhuriyet Savcısı İsmet Bozkurt da bulundu. Başsavcı Muceb’in ilk işi, infaza yönelik Türk yetkililerin topladığı delilleri talep etmek oldu. Kaşıkçı’nın infazına yönelik ifade, görüntü ve telefon kayıtları dahil tüm bulguların hepsini talep ettiği öğrenilen Muceb’in bu isteği reddedildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan Suudi Başsavcıdan, infazın Türkiye’de gerçekleştiğini ve bu sebeple infaz timi içerisinde bulunan 18 kişinin Türkiye’de yargılanması hakkında tekrar istekte bulundu. Muceb’in ise bu isteğe olumsuz yanıt verdiği ve yargılamanın Suudi Arabistan’da gerçekleşmesi yönünde ısrarcı olduğu belirtildi. Başsavcı Muceb Türk heyetine, Suudi Arabistan’da sağlıklı bir yargılama sürecinin gerçekleşeceği sözünü verdi. Muceb, isterlerse Türk heyetinin de Suudi Arabistan’a gelerek yargılama sürecinde bulunabileceklerini ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal