Türkiye, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nu Arayacak!

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması ile alakalı Türkiye, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda arama yapacak.

09.10.2018-13:25 - (Son Güncelleme: 09.10.2018-13:12) Türkiye, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nu Arayacak!

Türkiye, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı için Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğu'nda aramak için izin istemişti. Gerçekleştirilen karşılıklı görüşmelerin sonrasında Türkiye, İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na giriş yaptıktan kaybolan Cemal Kaşıkçı ile alakalı konsolosluk binasında arama gerçekleştirecek.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yazılı açıklamada Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla alakalı "Soruşturma kapsamında konsolosluk binasında inceleme gerçekleştirilecektir" denildi.

Konuyla alakalı Dışişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan yazılı açıklamada şöyle denildi: Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbetiyle alakalı gelişmeler, olayın olduğu günden sonra yargı, emniyet ve istihbarat ekiplerimiz tarafından yakından izlenilmektedir. İsmi geçenin akıbetinin belirlenmesi için alakalı makamlarımız tarafından başlatılan soruşturma yoğun bir biçimde devam etmektedir. Konsolosluk İlişkileri Hakkında Viyana Sözleşmesi gereğince konsolosluk binalarının dokunulmazlığı olmakla beraber, diplomatik misyon şefinin muvafakatiyle konsolosluk binasında ev sahibi ülke makamları tarafından inceleme gerçekleştirilebilmektedir. Suudi makamları işbirliğine açık olduklarını ve Başkonsolosluk binasında inceleme gerçekleştirilebileceğini aktarmışlardır. Soruşturma kapsamında konsolosluk binasında inceleme yapılacaktır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal