Türkiye Soğuk Havanın Etkisi Altına Girdi!

Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Pek fazla bölgede sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkilerken, hava sıcaklığının 8 derece birden azalmasıyla bazı bölgelerde de kar ve don kendini gösterecek.

29.11.2018-10:38 - (Son Güncelleme: 29.11.2018-10:25)

Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Pek fazla bölgede sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkilerken, hava sıcaklığının 8 derece birden azalmasıyla bazı bölgelerde de kar ve don kendini gösterecek. Meteoroloji'den yapılan açıklamada vatandaşlar dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

3 GÜN BOYUNCA ŞİDDETLİ SAĞANAK VE FIRTINA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara ve Batı Karadeniz'de bugün hava sıcaklığının hissedilir derecede düşeceği ifade edildi. İBB de, ilerleyen 3 gün boyunca sağanak, yer yer şiddetli yağmur geçişleri ve kuvvetli fırtınanın yaşanmasının beklendiği uyarısında bulundu.

KAR YAĞIŞI TEKİRDAĞ'DA DA ETKİLİ OLDU

Balkanlardan gelen soğuk hava ve kar yağışı Edirne'den sonra Tekirdağ'a da geldi. Şehrin üst bölgelerindeki Hayrabolu'dan sonra Malkara ilçesinde de kar yağışı kendini gösterdi.

Malkara İlçe Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, basın muhabirine, kar yağışı sebebi ile gerekli tedbirleri aldıklarını ifade etti. Kar yağışının başlamasıyla beraber kriz masası kurduklarını ifade eden Yurdakul, '20 aracımız ve tuz ile solüsyon makinelerimiz hazırda. Bütün mahallelerimize yetecek kadar ekip ve aracımız mevcut' şeklinde konuştu.

İBB UYARDI: 3 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK

İBB tarafından yapılan açıklamada;

İstanbul başta olmak üzere ülkemizin Kuzey ve Batı kesimleri; Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girdi. Sistemin etkisi ile ilerleyen 3 gün boyunca sağanak, yer yer şiddetli sağanak yağmur geçişleri yaşanması tahmin ediliyor. Yağışla beraber rüzgarın da kuzeyli yönlerden (Poyraz) hamle yaparak şidddetli fırtına seviyesine (50-80 km/s) ulaşması, hava sıcaklıklarının düne göre 6 ila 8°C birden düşerek kışı anımsatır günlerin yaşanacağı tahmin ediliyor.' denildi.

İDO VE BUDO BAZI SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

Marmara Denizindeki olumsuz hava koşulları BUDO ve İDO seferlerinin iptal edilmesine sebep oldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal