Türkiye, Sınıra Asker Sevk Etmeye Devam Ediyor

Türkiye'nin Münbiç'e yapacağı operasyonun hazırlıkları sürüyor. Sınıra sevkıyatlar devam ederken, yaklaşık 80 bin askerin bölgeye gönderildiği öğrenildi.

14.01.2019-14:20 - (Son Güncelleme: 14.01.2019-14:11) Türkiye, Sınıra Asker Sevk Etmeye Devam Ediyor

Türkiye'nin, Münbiç ve Fırat’ın doğusuna dönük dev operasyon için hazırlıkları devam ediyor. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı'ndan önce olduğu gibi hududua askeri sevkiyatlar yapılıyor. Fakat bu defa diğerlerinden çok daha fazla sevkiyat yapıldı.

80 BİN ASKER SINIRDA, SEVKİYAT SÜRÜYOR

Aylardır devam eden sevkiyatlarda hududua yaklaşık 80 bin asker gönderildi. Bu sayı 1974’te Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan 40 bin askerin iki katı manasına geliyor. Binlerce tank ve zırhlı aracın gönderilmesi ise sürüyor.

10'U AŞKIN NOKTADAN TAARUZ

Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu Şanlıurfa ve Kilis’ten idare edilecek. Birlikler 10’u aşkın yerden aynı anda saldırıya geçecek.

Türkiye ilk olarak terör örgütleri DEAŞ ve YPG'yi İdlib- Münbiç-Kamışlı hattından silecek.

TRUMP'IN TEHDİDİNE ART ARDA YANIT VERİLDİ

Sevkiyatlardan rahatsızlık duyan ABD Başkanı Donald Trump'ın teröristleri savunan sözlerinin ve "Kürtleri vurmaları durumunda Türkiye'yi, ekonomik açıdan mahvederiz." tehdidinin sonrasında Türkiye'den "Bedeli ne olursa olsun, Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'nin güneyinde devlet kurulmasına kesinlikle izin verilmeyeceği" cevabı verildi.

Çavuşoğlu ise bugün yaptığı konuşmada "Eğer bu kadar çok seviyorsanız YPG’lileri PKK’lıları zaten ülkelerinizde var, alır götürürsünüz." dedi.

SEVKİYATLAR DEVAM EDİYOR

Aylardır teröristleri silmeye dönük operasyon için sınıra yığılan birliklere ise her geçen saatte yenileri ilave ediliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal