Türkiye, Saç Ekimi Turizminden 1 Milyar Dolar Kazandı

Türkiye, saç ekimi ve estetik operasyonlardan 1 milyar doların üzerinde pay almaya başladı. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Sağlık Komisyonu üyesi Dr. Servet Terziler, operasyon için Türkiye'ye gelenlerin yüzde 70'ini Avrupalıların yüzde 30'unu ise Arapların oluşturduğunu söyledi.

03.08.2019-12:28 - (Son Güncelleme: 03.08.2019-12:22) Türkiye, Saç Ekimi Turizminden 1 Milyar Dolar Kazandı

Sağlık turizmi hususunda önemli adımlar atan Türkiye, son senelerde özellikle saç ekimi ve estetik operasyonlarla da öne çıkmaya başladı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Sağlık Komisyonu üyesi Dr. Servet Terziler, Türkiye'nin saç ekiminde çok önemli bir merkez olduğunu ve son 10 senedir sağlık turizminde saç ekiminin en başlarda olduğunu söyledi. Türkiye'nin dünya sağlık pastasından saç ekim ve estetik hususunda 1 milyar doların üzerinde bir pay almaya başladığına işaret eden Terziler, gelenlerin çoğunun Avrupalı olduğunu söyledi.

"GELENLERİN YÜZDE 70'İNİ AVRUPALILAR OLUŞTURUYOR"

Terziler, özellikle son 10 senedir sağlık turizminde saç ekiminin en başlara çıktığını ifade etti. Öncelikli olarak geçmiş dönemdeki bağlarımızdan sebeple Körfez ülkelerinden yoğun bir talep geldiğini ve bu hususta Türk hekimlerine teveccüh gösterdiklerini aktaran Terziler, "Ancak son 2-3 senedir Avrupa'dan gelen misafirlerimiz Körfez bölgesinden gelenleri geçti. Oransal olarak bakarsak gelenlerin yüzde 70'ini Avrupalıların, yüzde 30'unu ise Arapların oluşturduğunu ifade edebiliriz" dedi.

Türkiye'nin dünya sağlık pastasından saç ekim ve estetik hususunda 1 milyar doların üzerinde bir pay almaya başladığına işaret eden Terziler, "Dünyadaki toplam sağlık turizmine baktığımız vakkit yaklaşık büyüklük 120 milyar dolar. Biz toplam sağlık turizminde yüzde 2-3 civarı bir payla çok aşağıdayız. Bu hususta Hindistan, Amerika ve Almanya başı çekiyor" sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal