Türkiye, Patriot ve SAMP-T'nin Sürelerinin Uzatılması İçin NATO'ya Başvurdu

Türkiye, Adana ve Kahramanmaraş'ta konuşlandırılmış, Patriot ve SAMP-T hava savunma sistemlerinin sürelerini uzatılması için NATO'ya başvurdu.

25.05.2019-10:19 - (Son Güncelleme: 25.05.2019-13:13)

Türkiye, NATO'dan hava savunma sistemi gereksiniminin karşılanması için halen aktif halde olan Patriot ve SAMP-T hava savunma bataryalarının görev sürelerinin uzatılması isteğinde bulundu.

NTV'nin aldığı bilgilere göre, bölgedeki istikrarsızlık ve çatışmaların sürdüğünü ifade eden Türkiye, NATO'ya talebini sundu. Bu kapsamda aynı talep ilgili ülkeler İspanya ve İtalya'ya da bildirildi.

Alınan bilgilere göre, talepte Türkiye'nin NATO'nun güneydoğu sınırını oluşturduğu bildirildi. Bölgedeki istikrarsızlık sebebiyle füze tehdidinin devam ettiği, bu sebeple hava savunma sistemlerine yönelik ihtiyacın sürdüğü bildirildi.

NATO hava savunma şemsiye kapsamında İspanya'dan sevk edilen Patriot hava savunma bataryası Haziran 2015, İtalya'dan sevk edilen SAMP-T hava savunma bataryası, Temmuz 2016 tarihinden beri kullanılıyor.

Patriot sistemi Adana'da, SAMP-Tt sistemi ise Kahramanmaraş'ta konuşlanmış halde. İki sistemin vazife süresi de Haziran sonunda bitiyor.

Öte taraftan, Fransa ile bir SAMP-T hava savunma sisteminin Türkiye'de konuşlandırılması hususunda da görüşmeler devam ediyor.

2013 senesinde Türkiye-Suriye sınırı yakınlarına Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve Hollanda Patriot hava savunma sistemleri konuşlandırılmış, fakat her üç ülke de 2 sene içerisinde bataryalarını, füze tehdidi kalmadığı ve teknik güncelleme ihtiyaçları kapsamında geri çekmişti.

Türkiye'nin hava savunma ihtiyacı, İtalya ve İspanya'nın bataryalarıyla sağlanmaya başlanmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal