Türkiye Kaşlarını Çatınca PYD Fırat'ın Doğusuna Çekildi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun ABD'li mevkidaşıyla yaptığı telefon görüşmesinde Kerry, YPG güçlerinin Suriye'de Fırat Nehri'nin doğusuna çekilmekte olduklarını vurguladı

25.08.2016-11:18 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Türkiye Kaşlarını Çatınca PYD Fırat'ın Doğusuna Çekildi
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bir telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede, John Kerry Türk mevkidaşına PKK'nın Suriye kolu YPG'nin Fırat Nehri'nin doğusuna doğru çekilmekte olduğunu söyledi.

Menbic'i IŞİD'den kurtarma operasyonuna Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile birlikte katılan silahlı YPG'liler, operasyondan sonra bölgeden ayrılmamıştı.

Ankara, YPG'lilerin Fırat'ın doğusunda kalmasını kırmızı çizgi olarak kabul ediyor. Türkiye'yi dün ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da, Fırat'ın batısında kalan YPG mensuplarına hiçbir şekilde destek vermeyeceklerini duyurmuştu.

PKK'nın Suriye'deki partisi PYD'nin Eş Başkanı Müslim, Ankara'nın Cerablus harekâtını Twitter hesabından yaptığı açıklamayla eleştirmiş ve Türkiye'nin 'IŞİD gibi' bataklıktan çıkamayacağını söylemişti.

Müslim'e Ankara'dan peş peşe sert yanıtlar geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kürt lidere "Artık bu işi çözmemiz gerekiyor. Birileri meydan okuyorlar, 'Suriye Türkiye için şöyle olacak, böyle olacak' diye. Onlara ben buradan sesleniyorum, siz ne olacağınızın hesabını yapın" sözleriyle seslendi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da, "Demokratik güçlerin içindeki YPG unsurları da Fırat'ın doğusuna geçmezse gereğini yaparız. ABD de bunun sözünü verdi. Bizim  yaptığımız anlaşma bu. Aksi takdirde çok net söylüyorum gereğini yaparız. Sen de bir terör örgütüsün. Bizim amacımız bataklıktaki sivri sinekler değil bataklığı kurutmaktır" dedi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal