Türkiye, İtalya ve İspanya'ya Yardım Uçağı Gönderdi

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada İspanya ve İtalya'ya yardım edeceğimizi belirtti. Zor durumdaki iki ülkeye yardım uçağı bugün havalandı.

01.04.2020-09:34 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-11:12)

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgınının henüz önüne geçilemedi. Dünya üzerinde etkili olan ve yaşamı durma noktasına getiren salgından en fazla etkilenen ülkeler arasında İtalya ve İspanya da yer aldı. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İtalya ve İspanya'ya yardım göndereceğimizi belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı sonrası MSB'ye ait fabrika ve dikimevlerinde yerli ve milli imkanlarla üretilen, çeşitli tipte maske, tulum ve anti-bakteriyel sıvıdan oluşan sağlık malzemeleri, coronavirüs salgınına karşı mücadele kapsamında İtalya ve İspanya'ya gönderildi. Malzemeler Etimesgut Askeri Havalimanından TSK' ait bir kargo uçağı ile gönderildi. 

Yardım kolililerinin üzerinde ise mesajlar yer aldı. Kolilerin üzerine Türkçe, İtalyanca ve İspanyolca olarak, "Ümitsizliğin ardından nice ümitler var... Karanlığın ardından nice güneşler var..." mesajlarına yer verildi.

Son verilere göre İtalya'daki vaka sayısı 100 binin üzerine çıktı. Ülkedeki ölüm sayısı ise 12 bin 428'e yükseldi. İspanya'da ise vaka sayısı 95 bin 923'e yükseldi. Ölüm sayısı ise 8 bin 464'ün üzerine çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal