Türkiye ile İran'dan Ortak Bildiri!

Türkiye ile İran arasındaki Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Altıncı Toplantısı'nın sonrasında ortak bildiri yayımlandı.

08.09.2020-18:00 - (Son Güncelleme: 08.09.2020-17:51) Türkiye ile İran'dan Ortak Bildiri!

Bildiride koronavirüs, terörle mücadele ve Filistin vurgusu yapıldı.

Yaklaşık 2,5 saat gerçekleştirilen zirvenin sonrasında ortak bildiri yayınlandı. Bildiride, koronavirüs pandemisiyle ile mücadelede daha yakın ortaklığın öneminin altı çizildi.

Ekonomik ortaklığının daha da geliştirilmesi, ikili ticaret hacminin iyileştirilmesi, koronavirüs salgınının yol açtığı ekonomik sınamaların aşılması için 28. Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı'nın en kısa süre içinde yapılmasına karar alındı.

Bildiride, PKK/PJAK ile bölgedeki bütün terör örgütlerinin Türkiye ile İran'ın güvenliğine karşı ortak risk oluşturduğuna işaret ederek, 'Ortak sınırlarda bulunan PKK/PJAK ve diğer terör örgütlerinin unsurlarının eylemlerine karşı mevcut iş birliği mekanizmalarından tam olarak istifade etmenin ve terörizme ve örgütlü suça karşı sonuç odaklı iş birliği amacıyla, ortak operasyonlar dahil, eşgüdüm içinde adım atmanın her iki ülkenin sorumluluğunda olduğunu vurgulamışlardır' ifadeleri kullanıldı.

Bildiride, taraflar, İsrail-Filistin ihtilafının kapsamlı, adaletli ve kalıcı çözümüne güçlü desteklerinin altını çizerek, üçüncü ülkelerin Filistin Davasını zayıflatma teşebbüslerine karşı Filistin'e desteklerini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal