Türkiye İçin Korkutan Rapor! Açlık ve Susuzluk Olabilir

Bilim insanlarından Türkiye için korkutan bir uyarı geldi. Türkiye'nin ortalama sıcaklığının 1,5 derece yükseldiği bildirilen rapor kapsamında, sıcaklıkların 1,5 derece daha yükselmesi durumunda susuzluk ve gıda sıkıntılarının olabileceği açıklandı.

04.10.2018-09:41 - (Son Güncelleme: 04.10.2018-09:32) Türkiye İçin Korkutan Rapor! Açlık ve Susuzluk Olabilir

Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli'nin sonrasında duyurulacak olan ''1,5 Derece Küresel Isınma Özel Raporu'' öncesi İklim Haber Platformu, önemli bir çalışma paylaştı. Rapora göre Türkiye'de ortalama sıcaklık artışı 1,5 dereceyi şimdiden aştı ve 2100 senesine dek 1,5 derece daha yükselirse Türkiye'de kuraklık olacak, içme suyu ile gıda problemi olacak.

''TÜRKİYE'DE ORTALAMA SICAKLIK ARTIŞI 1,5 DERECEYİ AŞTI''

Güney Kore'de yapılan "Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli"nin sonrasında 8 Ekim günü "1,5 Derece Küresel Isınma Özel Raporu" duyurulacak. İklim Haber Platformu üyeleri ise global raporun duyrulmasından önce ilginç bir çalışmaya imza koydu. Küresel ısınmaya bağlı 1,5 derecelik sıcaklık yükselişinin Türkiye ve komşu devletlerle etkileriyle alakalı bir kamuoyu bilgilendirme sayfasından duyurulan ve "Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli"nde ilan edilecek raporun özeti olarak ifade edilen çalışmada, "Küresel ortalama sıcaklıklar bir derecenin üstüne çıktı. Türkiye'de ortalama sıcaklık yükselişi 1,5 dereceyi şimdiden aştı" sözlerine yer veriliyor.

Milliyet'te yayınlanan habere göre; Kamuoyunu bilgilendirme raporunda, "Küresel iklim değişikliği, ülkemizin karşı karşıya kaldığı ekonomik ve sosyal sıkıntıları her geçen gün yükseltiyor. Türkiye'nin tamamı için 1.5 derecelere varan sıcaklık yükselişi ve Türkiye'nin güney ve batı tarafları için yüzde 30'lara varan yağış azalması tahmin ediliyor" deniliyor. 1.5 derecelik sıcaklık yükselişinin Türkiye'ye etkileri kamuoyunu bilgilendirme sayfasında şöyle yazılıyor:

SON 900 YILIN EN KÖTÜ KURAKLIĞI YAŞANIYOR

Türkiye'nin içinde olduğu bölge, son 900 senenin en kötü kuraklığını geçiriyor. Akdeniz havzasındaki son 900 senedeki iklim trendlerini araştıran NASA çalışmasına göre Türkiye, Kıbrıs, İsrail, Ürdün, Filistin ve Suriye bölgesinde 1998'de başlayan kuraklığın, son 900 senede yağış açısından en kısır geçen dönem olduğunu bildirdi. 2017 senesinde, Türkiye'de ortalama sıcaklık 1970 senesine oranla 1,5 derece yükselerek 14,2 derece olarak kaydedildi. 1981-2010 ortalaması 13,5 derece olurken, ortalama yükselişin 0,7 derece olduğu belirlendi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal