Türkiye Esed Rejiminin Planlarını Bozdu

Türkiye'nin İdlib'deki başarısı Beşar Esed rejiminin kanlı planlarını bozdu. Esed rejimi ve yandaşları, ateşkes bölgesinden çekilen muhalifleri tahrik etmek için saldırılar düzenliyor.

20.10.2018-07:49 - (Son Güncelleme: 20.10.2018-07:44) Türkiye Esed Rejiminin Planlarını Bozdu

Türkiye kanlı planları bozdu! Türkiye'nin İdlib'deki başarısı Beşar Esed rejiminin kanlı planlarını bozdu. Esed rejimi ve yandaşları, ateşkes bölgesinden çekilen muhalifleri tahrik etmek için saldırılar düzenliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, 17 Eylül'de Soçi'de İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki ateşkesin korunması ve sağlamlaştırılması için ilave önlemler üzerinde anlaşmıştı. Türkiye, silahlı muhalif ve örgütlerin ateşkes bölgesinden çekilmesi konusunda büyük bir başarı elde etti. Rusya Devlet Başkanı Putin önceki gün, “Türk partnerlerimiz çok sıkı çalışıyor” diyerek Türkiye’ye teşekkürlerini sundu.

''TAHRİKLERİNİ ARTTIRDILAR''

Türkiye’nin tüm dünyanın takip ettiği bölgedeki üstün performansı Suriye’nin kanlı rejimini rahatsız etti. Esed rejimi ve yandaşçısı olan yabancı terörist gruplar, Türkiye’nin başarısına gölge düşürmek amacıyla bölgedeki tahriklerini arttırdı. Rejim ordusunun ateşkesin korunması için varılan anlaşmaya rağmen bölgeye saldırılar düzenlediği bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal