Türkiye Dünyanın En Büyük Barajını Açıyor

GAP'ın en önemli ayağı tamamlanmaya yakın.

14.06.2017-13:08 - (Son Güncelleme: 14.06.2017-13:09) Türkiye Dünyanın En Büyük Barajını Açıyor
DSİ Genel Müdürlüğü öncülüğünde yapılan, ön tarafı beton kaplı kaya dolgu barajlar listesinde gövde hacmi ve kret yüksekliği açısından dünyanın en büyük barajı ve GAP'ın gözde tasarısı olan Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santralinin (HES) yüzde 96'sı bitti.

1 MİLYAR DOLAR TUTTU

Başlancıyla sonu arasında 135 metre yükseklik bulunan ve senede ortalama 4,12 milyar kilovatsaat enerji üretilecek Ilısu Barajı ve HES'in konum 2'de elektromekanik montaj hakkındaki en mühim düzeylerden biri olan 460 ton ağırlığındaki rotor, her biri 250 ton barındırabilen 2 santral binası ana vinci desteğiyle düzgün bir şekilde uygun hale getirildi.

İnşasının tutarı 1 milyar avro olan, elektrik enerjisi üretiminden devletin cebine senede 1,3 milyar lira destek sunacak GAP'ın ana projesi Ilısu Barajı ve HES ayrıca Cizre Barajı'nın da inşasına olanak tanıyacak. 2 baraj bittiğinde 1 milyon 200 bin dekar arazi sulamanabilecek.

Sulama ve enerji konularında devlet iktisadına sunacağı destek ile coğrafyadaki halkın da gelir seviyesini ileriye taşıyacak, ön yüzü beton kaplı kaya dolgu barajlar kategorisinde gövde hacmi ve kret uzunluğu açısından dünyadaki en ileri baraj olacak Ilısu Barajı ve HES'in yüzde 96 düzeyindeki fiziki tamamlanması yerine getirildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal