Türkiye Diyanet Vakfı, İdlib'de, Suriyelilerin Konut İhtiyacını Karşılıyor

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Suriye'nin İdlib kentinde güvenli bölgede engelli, yetim ve şehit aileleri için konut inşası yapımına başladı.

25.09.2019-11:20 - (Son Güncelleme: 25.09.2019-11:10)

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından  Suriye'nin İdlib kentinde güvenli bölgede engelli, yetim ve şehit aileleri için konut inşası yapımına başladı.

ENGELLİ, YETİM VE ŞEHİT AİLELERİNE SURİYE'DE KONUT

Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV) Suriye'nin İdlib kentinde güvenli bölgede engelli, yetim ve şehit ailelerinin barınma ihtiyacını karşılamak adına konut inşa ediliyor.

100 KONUTUN YAKLAŞIK 6 AY SONRA BİTMESİ PLANLANIYOR

TDV tarafından gündeme getirelen açıklamaya göre, TDV ve Pakistan Beytüsselam Derneği iş birliğince gerçekleştirilen proje dahilinde yapımına başlanılacak 100 konutun yaklaşık 6 ay sonra bitmesi düşünülüyor. Projeyle çadır kamplarında hayatta kalma mücadelesi veren savaş mağduru şehit yakını aileler, yetim ve yaşlılar barınma ihtiyacını karşılayacak.

Konutlarda engellilere uygun iniş-çıkış rampası, lavabo ve mutfak gibi kullanım alanları da yapılacak. Ayrıca bölge halkının ibadetlerini huzur içinde yapabilmesi ve çocukların eğitimlerini sürdürebilmeleri için cami ve okul yapılıyor.



Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal