Türkiye, Cemal Kaşıkçı Cinayetinin İpini Bırakmıyor

Türkiye, Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim 2018'de vatandaşı olduğu Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda vahşice öldürülmesinden sonra uluslararası hukukun kendisine verdiği yetki dahilinde faillerin bulunması için yoğun çaba sarf etti.

01.10.2019-11:28 - (Son Güncelleme: 01.10.2019-11:18)

Türkiye, Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim 2018'de vatandaşı olduğu Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda vahşice öldürülmesinden sonra uluslararası hukukun kendisine verdiği yetki dahilinde cinayetin aydınlatılması ve faillerin bulunması için yoğun çaba sarf etti.

Türkiye aynı zamanda cinayetin unutulmaması ve uluslararası alanda gündemde tutulması için birçok diplomatik girişim gerçekleştirdi. Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayına Suudi Arabistan'la ikili ilişkiler açısından değil, işlenen suçun aydınlatılması sorumluluğuyla yaklaşan Türkiye, cinayetin aydınlatılması için devam ettirdiği adli ve güvenlik alanındaki çalışmalarının yanı sıra uluslararası arenada yoğun çaba gösterdi.

 "TAKİBİNDEYİM, KOVALIYORUM" 

Savcılığın cinayet günü hızlıca harekete geçerek soruşturma başlatmasının ardından, Dışişleri Bakanlığı, 4 Ekim'de Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Velid Bin Abdulkerim el-Hireyci'yi bakanlığa çağırarak Kaşıkçı'nın akıbeti konusunda açıklama talep etti.

Suudi tarafının müdahalede bulunmaması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Ekim'de yaptığı ilk kapsamlı açıklamasında, "Takibindeyim, kovalıyorum, buradan çıkacak sonuç neyse onu da dünyaya bizler bildireceğiz." dedi. Aynı gün Dışişleri Bakanlığı, Suudi Büyükelçiyi ikinci kez bakanlığa çağırarak açıklama isteğini tekrarladı ve olayın hızlıca aydınlatılmasını talep etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal