Türkiye Bu Kış Donacak! Sıcaklıklar Hissedilir Derecede Düşüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin geniş bölümünde kar, karla beraber yağmur ve sağanak yağışların olacağı konusunda vatandaşları uyardı.

26.12.2018-10:17 - (Son Güncelleme: 26.12.2018-10:05)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin geniş bölümünde kar, karla beraber yağmur ve sağanak yağışların olacağı konusunda vatandaşları uyardı. Açıklamada, vatandaşlardan ve sürücülerden, buzlanma ve don olaylarına karşı tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji tarafından yapılan hava tahmin sonucuna göre; hava sıcaklığı ülke çapında hissedilir derecede (6-12 derece) düşecek ve mevsim normallerinin altında hareket edecek.

KAR YAĞIŞI

İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kısımları ve Doğu Anadolu'nun yağış alan bölgeleri ile Güneydoğu Anadolu'nun 1000 metre üzeri rakımlı kısımlarında şiddetli ve yoğun kar yağışı beklendiği ifade edildi. Bu yerlerde vatandaşların ulaşımda meydana gelebilecek aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi sıkıntılara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

ŞİDDETLİ YAĞMURLAR

Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Karadeniz kıyılarında şiddetli yağmur ve sağanak beklendiği ifade edildi. Bu bölgelerdeki vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, yağış anında şiddetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi sorunlara karşı tedbirli olmaları vurgulandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal