Türkiye Afrika Eğitim Anlaşması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Güney Afrika Cumhuriyeti Eğitim Bakanı Angie Motshekga arasında 'Eğitim İş Birliği Anlaşması' imzalandı.

26.04.2018-10:57 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-10:50) Türkiye Afrika Eğitim Anlaşması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmasına, 27 Nisan Güney Afrika Özgürlük Günü'nü kutlaması ile başladı.

Afrika Milli Kongresi, 2018 yılını 'Nelson Mandela Yılı' ilan etti. Yılmaz, konuk Bakan Angie Motshekga'yı 2018'in Temmuz ayında Mandela ile ilgili bir konferans vermek üzere İstanbul'a davet ettiklerini söyledi.

Bakan İsmet Yılmaz, geçen yıl Ekim ayında Güney Afrika'yı ziyareti sırasında Yunus Emre Enstitüsü'nün açılışını yaptıklarını hatırlatarak, merkezin iki ülke arasında bulunan kültürel ilişkilere katkı sağlayacağını vurguladı.

ÜLKELER ARASINDA İŞ BİRLİĞİNİN ARTMASINI İSTİYORUZ

Ülke olarak 20'nin üzerindeki Güney Afrika kökenli öğrenciye burs sağladık. Bu sayıyı önümüzdeki dönemde artırmak gayesindeyiz. Ülkemizde kendi imkanları sayesinde yükseköğretimde eğitim alan çok sayıda Güney Afrikalı öğrenci bulunmaktadır. Türkiye Maarif Vakfı, Güney Afrika'da çalışmalarına başlamış bulunuyor. Güney Afrika Direktörü olarak da Adem Koç'u atadı. Önümüzdeki mayıs ayından itibaren çalışmalarına başlayacak.

"TÜRKİYE STRATEJİK VE ÖNEMLİ BİR ÜLKE"

Güney Afrika Cumhuriyeti Temel Eğitim Bakanı Angie Motshekga da yaptığı konuşmada ülkesi için Türkiye'nin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Güney Afrika'da yaşayan çok sayıda Türk vatandaşının bulunduğunu kaydetti. Motshekga, "Hem tarihsel bağ gereği hem de uluslararası ilişkilerinin bir neticesi olarak özellikle eğitim alanında gelişme kaydedebilmek amacı ile Türkiye'yi stratejik ve önemli bir ülke olarak görmekteyiz. Ama eğitim söz konusu olduğunda, özellikle Sayın Cumhurbaşkanı'nın Güney Afrika'ya yapacağı ziyaretin sonucunda bu zaptın imzalanmasına ilişkin bir izin doğdu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal