Türkiye 190 Milletten Göçmene Yuva Oldu

Göç yönetim müdürlüğü, Türkiye’nin 4,6 milyon göçmene ev sahipliği yaptığını bunun 3,6 milyonunun Suriyeli mülteciler olduğunu açıkladı.

18.12.2018-16:48 - (Son Güncelleme: 18.12.2018-16:42) Türkiye 190 Milletten Göçmene Yuva Oldu

Göç yönetim müdürlüğü, Türkiye’nin 4,6 milyon göçmene ev sahipliği yaptığını bunun 3,6 milyonunun Suriyeli mülteciler olduğunu açıkladı. İçişleri Bakanlığı'nın göç yönetimi departmanının genel müdürü, Türkiye'nin 190 ülkeden göçmene ev sahipliği yaptığını söyledi. Salı günü Uluslararası Göçmenler Günü vesilesiyle Abdullah Ayaz, Türkiye 3,6 milyonu Suriyelilerden oluşan 4,7 milyon göçmene ev sahipliği yaptığını söyledi.

Ayaz, 2011 yılında Suriye'de insani krizin başlamasının ardından Türkiye’nin, “açık kapı” politikasını uyguladı ve dünyadaki diğer ülkelere göre daha fazla mülteci barındıran bir ülke haline geldiğini kaydetti. "Türkiye'deki göçmenler bizim misafirimizdir" diyen Ayaz, Anadolu'nun tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını da ekledi.

Göçmenlerin, ülkenin sosyal hayatına, topluma, kültüre ve ekonomisine katkıda bulunduğunu belirten Ayaz, birçoğunun Türkiye'de eğitim hizmetlerinden yararlandığını, diğerlerinin ise çalışma izni almak istediğini ve kendi çalışmalarını oluşturduğunu belirtti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal