Türk Zırhlısı Dünya Savaş Tarihine Girdi

İdlib’deki çatışmada dünya savaş tarihine girecek görüntüler yaşandı. Hafif Türk Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) Esad milislerine ait 45 tonluk T-72 tankını fiziksel müdahale ile savaş dışı bıraktı.

25.02.2020-08:48 - (Son Güncelleme: 25.02.2020-11:24)

Dün İdlib’de rejim milisleri ile Suriye Milli ordusu arasında yaşanan çatışmalarda dünya savaş tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir muharebe yaşandı. I. Dünya Savaşı’ndan bu yana kullanılan Motorlu Zırhlılar tarihinde ilk kez meydana gelen bu olay, şimdiden Savaş Tarihinde yerini aldı bile.

Türkiye’nin 15 tonluk zırhlı muharebe aracı ZMA-15; Boyuna, posuna, ateş gücüne, zırh kalınlığına, manevra kabiliyetine bakmadan Esad’ın tankı ile savaşarak onu püskürtmeyi başardı.

Günümüz Zırhlı ve tank savaşlarının en öldürücü top ve namlusuna sahip T-72 Tankı, bu öldürücü gücüne rağmen Türk ZMA’sının önünden duramayarak savaş alanından kaçtı.

125 mm’lik öldürücü topuna ve diğer ölümcül yetenek ve kabiliyetlerine rağmen 45 tonluk T-72 tankını bu kaçış görüntüleri Suriye savaşının unutulmazları arasında yer alacağı kuşkusuz…

Tabi Türk ZMA’sının Türk askerinin de bu cesur davranış savaş taktik ve muharebe yeteneği de Zırhlılar Savaşı tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal