Türk Vatandaşlığına Geçmek Artık Daha Kolay! Resmi Gazete'de Yayımlandı

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararlar ile yabancıların Türk vatandaşlığına geçmesi kolaylaştırıldı. Vatandaşlığa geçmek için öngörülen sabit sermaye tutarı 2 milyon dolardan 500 bin dolara, asgari taşınmaz bedeli de 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürüldü.

19.09.2018-10:10 - (Son Güncelleme: 19.09.2018-09:59) Türk Vatandaşlığına Geçmek Artık Daha Kolay! Resmi Gazete'de Yayımlandı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan 106 sayılı kararla yabancıların Türkiye vatandaşlığına geçişiyle alakalı bazı düzenlemeler güncellendi. Yeni düzenlemelere göre, Türkiye vatandaşlığına geçebilmek için öngörülen sabit sermaye tutarı 2 milyon dolardan 500 bin dolara düştü.

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararla, 2010 senesinde yürürlüğe giren Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik'in yabancıların "istisnai olarak Türk vatandaşlığını" elde etmelerini düzenleyen 20'nci maddesinde değişiklik yapıldı.

SABİT SERMAYE TUTARI 500 BİN DOLARA İNDİRİLDİ

Yeni düzenlemeye göre, Türkiye vatandaşlığına geçebilmek için öngörülen sabit sermaye tutarı 2 milyon dolardan 500 bin dolara düştü.

ASGERİ TAŞINMAZ BEDELİ 250 BİN DOLARA ÇEKİLDİ

Ayrıca Türkiye'de gayrimenkul sahibi yabancıların vatandaşlığa geçmesi için lazım olan asgari taşınmaz bedeli de 1 milyon dolardan 250 bin dolara düştü.

100 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAMA İFADESİ 50 KİŞİYE DÜŞÜRÜLDÜ

Gene vatandaşlığa geçme koşulları arasında olan en az 100 kişiye istihdam sağlama maddesi de 50 kişi olarak güncellendi. Vatandaşlığa geçme hakkı elde etmek için Türkiye'deki bankalarda olması lazım olan mevduat oranı da 3 milyon dolardan 500 bin dolara indirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal