Türk Telekom’un Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Fatih Sayan Oldu

Türk Telekom'un Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan getirildi. Sayan'ın Başkan Yardımcısı ise Eyüp Engin oldu.

22.12.2018-15:20 - (Son Güncelleme: 22.12.2018-16:09) Türk Telekom’un Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Fatih Sayan Oldu

Türk Telekom'un Yatırımcı İlişkileri internet sayfasından geçen bilgiye göre, Türk Telekom'un Yönetim Kurulu Başkanlığına Dr. Ömer Fatih Sayan getirildi.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Engin olurken, Türk Telekom'un Yönetim Kurulu'nun diğer üyeleri şu isimlerden meydana geldi:

"Yönetim Kurulu üyeleri; Bülent Aksu, Dr. Nureddin Nebati, Hakan Aran, Muammer Cüneyt Sezgin. Bağımsız Yönetim Kurulu üyeleri; Selim Dursun, Yiğit Bulut, Sefer Turan, İbrahim Eren."

DR. ÖMER FATİH SAYAN KİMDİR?

Dr. Ömer Fatih Sayan, 10 Haziran 1977 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da bitirdi. İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümlerini tamamladı.

Yüksek Lisansını burslu olarak Almanya Münih Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Haberleşme Mühendisliği'nde İnsan Makine Haberleşmesi alanında bitiren Sayan, doktorasını ise İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği'nde Duygusal Zeka Modeli kurulması hususunda yaptı. İngiltere Oxford Üniversite'sinde ise 'Diplomasi' eğitimi aldı.

1995 senesinde iş hayatına giren Sayan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sonrasında Türkiye, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde sektörle alakalı özel firmalarda çip üretimi, cep telefonu dizaynı ve AR-GE alanlarında görev aldı. Silikon Vadisi İnsiyatifinde vazife yaparak girişimcilik hususunda çalışmalar yaptı. Türkiye ve Almanya'da farklı üniversitelerde Bilişim Hukuku ve Bilişimde Yeni Trendler konularında dersler verdi. Araştırma konularıyla alakalı farklı konferanslar ve bilimsel dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi vardır.

2007-2014 tarihleri arasında Başbakanlık'ta Başbakanlık Müşavirliği ve Başbakan Baş Müşavirliği vazifesi yapan Sayan, Ocak 2014'te ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu üyeliğine getirildi.

27 Mayıs 2015 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Kurul 2. Başkanlığı vazifesine Dr. Ömer Fatih Sayan atandı.

İngilizce, Almanca ve Fransızca bilen Sayan Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal