Türk Telekom'un Akıbeti Ne Olacak?

Türkiye'nin en büyük şirketlerinden birisi iken özelleştirme ile beraber borçlarını ödeyemeyecek duruma gelen Türk Telekom'da bundan sonra ne olacak? Şirketin CEO'su Paul Doany tüm bu olaylara rağmen halen istifa etmeyecek mi?

16.10.2018-18:02 - (Son Güncelleme: 16.10.2018-18:33) Türk Telekom'un Akıbeti Ne Olacak?

HABER365/ ÖZEL HABER

1994 yılında kurulan Türk Telekom, Türkiye’nin en büyük şirketlerinden birisi konumundaydı. Bu dev şirket 2005 yılında Türkiye tarihinin en büyük özelleştirmelerinden birisi olarak özelleştirildi. Şirketin yüzde 55’lik hissesi Suudi Oger Telekom’a satılmıştı.

En güçlü döneminde 70 bin çalışanı olan şirkette işler bu günden sonra kötüleşmeye başladı. Suudi şirketin aldığı 4,75 milyar dolarlık kredileri geri ödeyememesi büyük bir soruna dönüştü. Bunun üzerine şirket yüzde 55’lik hissesini satma kararı aldı. Ancak bu hisselere kimse talip olmayınca sıkıntı aşılamadı.

Uzun süren görüşmeler sonucunda yüzde 55’lik hissenin alacaklı bankalar olan Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası ve Akbank’a verilmesine karar verildi.

KASALARINI DOLDURUP KAÇTILAR

Şirketin sahibi konumunda olan Lübnanlı Hariri ailesi ile alakalı ise çok ciddi iddialar gündeme geldi. Basında çıkan haberlerde ailenin şirketin en değerli arsalarını satarak kendi ceplerini doldurduğu ve büyük bir vurgun yaptığı iddia edildi.

TÜRK TELEKOM CEO’SU PAUL DOANY İSTİFA EDECEK Mİ?

Bu dönemde en fazla eleştirilen isimlerden birisi de şirketin CEO’su olan Paul Doany oldu. Tüm bu süreç boyunca şirketin başında olan Lübnanlı yöneticinin hiçbir şey olmamış gibi bu görevde kalması kamuoyu tarafından çokça eleştirilen noktalar arasında.

Türk Telekom’la alakalı ilerleyen günlerde ne gibi gelişmeler olacağı merak konusu olmuşken kamuoyundaki genel kanı gidişatın hiç de iyi olmadığı yönünde.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal