Türk Tabipler Birliği'nden Skandal Rapor!

Türkiye, bir grup akademisyenin neden olduğu bildiri skandalından sonra şimdi de Türk Tabipler Birliği’nin yol açtığı skandalı tartışıyor.

12.02.2016-11:54 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Türk Tabipler Birliği'nden Skandal Rapor!

Tıp Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Altınok ve Genel Sekreter Dr. Ali Rıza Üçer, Türk Tabipler Birliği'nin TTB'nin PKK paralelinde hazırlayarak. Dünya Tabipler Birliği Genel Kurulu'na sunduğu raporda güvenlik güçlerinin Güneydoğu'da sağlık çalışanlarına, kurumlarına ve araçlarına saldırdığını iddia etmesine sert tepki gösterdi. TTB yönetiminin PKK'yı meşrulaştırarak, sorunu uluslararası platforma taşımaya çalıştığını söyledi.

TTB'nin Dünya Tabipler Birliği ile birlikte 26-27 Şubat'ta İstanbul'da düzenlenecek sempozyumda konuyu bir kez daha uluslararası platforma taşımaya çalışacağı uyarısını yapan Altıok ve Üçer, tüm hekimlere göreve çağırdı.

PKKNIN SALDIRILARINA KAMUFLAJ

Tıp Kurumu yöneticileri Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından, Dünya Tabipler Birliği'nin (DTB), 14-17 Ekim 2015'te Moskova'da düzenlenen Genel Kurulu'na sunulan ''Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde 20 Temmuz 2015 Sonrası Çatışma Döneminde Sağlık Hizmetleri Hızlı Değerlendirme Araştırması'' başlıklı raporla ilgili şunları söyledi :

''TBB yöneticileri, PKK'nın başta Diyarbakır'ın Sur ilçesi olmak üzere Güneydoğu'da il ve ilçeleri cephaneliğe dönüştürmesini, hendekler kazanarak güvenlik güçlerine ve sivillere topyekûn saldırı başlatmasını, yüzlerce güvenlik görevlimizi ve masum sivili öldürmesini, yaralamalarını, hastanelere, okullara roketlerle, molotoflarla saldırmasını, ambulansları yakıp yıkılmasını kamufle ederek meşrulaştırma ve dengeleme çabasına giriyor. Raporun dili HDP/PKK cephesinin dilidir.

PKK'YI SOLUKLANDIRMA ÇABASI

''TTB raporuna göre çatışan iki taraf var: T.C. Devleti ve PKK... PKK'nın yarattığı kanlı terör ortamının amacı önce özerklik, ardından komşu dört ülkedeki Kürtlerle bütünleşik bir Kürdistan hayalini gerçekleştirmek.Tüm bunlar la birlikte dünya kamuoyunda algı yaratmak adına sorunun uluslararası platforma taşınması gerekiyordu.

Köşeye sıkışan PKK'nın soluklanması için sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması amacıyla AİHM'e başvurulması bunun örneklerinden biriydi. Bu mücadele küresel işbirlikçi sivil toplum örgütlerinin, meslek birliklerinin, sendikaların desteği de yaşamsal önemdeydi.

TTB'nin Moskova'daki DTB toplantısına yetişmek için palas pandıras hazırlattığı raporun aynı dönemde TMMOB, SES, İnsan Hakları Vakfı, Türkiye Psikiyatri Derneği gibi meslek örgütleri ve sendikalar tarafından hazırlanmış raporların verileriyle zenginleştirilmesi de dikkat çekiciydi.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal