Türk Subay Açıkladı: Darbe Girişiminde Şoke Eden ABD Detayı!

TSK'da kritik bir görevde bulunan subay FETÖ'cü yapılanmadaki ABD parmağını anlattı: Darbeye katılanların özgeçmişine bakın! Yüzde 90'ı ABD'deki US Naval Postgraduate School mezunu...

09.08.2016-19:22 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Türk Subay Açıkladı: Darbe Girişiminde Şoke Eden ABD Detayı!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kritik görevde olan bir muvazzaf subay, bir internet sitesine 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kimliğinin, birliğinin ve görev yerinin gizli tutulmasını isteyen muvazzaf subay, darbeciler arasında yer alan kurmay subayların sayısının çokluğuna ve bu subayların Amerika'da eğitim gördüğü US Naval Postgraduate School'a dikkat çekti.

Subay FETÖ'cüler ve darbenin ABD ilişkisi hakkında şunları söyledi: "Çocukluğumuzdan beri birlikte okuduğumuz, savaştığımız insanların arasında darbeciler olduğunu görmek şoke edici oldu. Bazılarının cemaatçi olduğunu biliyorduk ama aralarında asla tahmin bile edemeyeceğim insanlar da çıktı. Benim şaşırdığım, FETÖ'cü olduğunu darbe gecesi öğrendiğimiz bu kişilerin bize o güne kadar gösterdikleri yaşam tarzı.

Bizleri bunca yıl yanıltmışlar. Yani bir kısmını inanın hiç namaz kılarken, oruç tutarken görmedim. İçki içenler de vardı aralarında. Bu kişilerin çoğunluğu TSK'da geleceği olan, parlak, vizyon sahibi olduğunu sandığımız personeldi. Özellikle üst seviyede, kritik noktalarda olanların hepsi şaşırttı.

ÇOĞU KURMAY SUBAY

Darbeye katılan ve FETÖ'cü olduğu iddiasıyla tutuklanan kurmay subayların özgeçmişlerine bakın, yüzde 90'ının U.S. Naval Postgraduate School'da (NPS) eğitim aldıklarını görürsünüz. Kredisi 3.5'un üzerinde olan ve dil yeterliliği bulunanlar gider oraya. Son 10 yılda, Amerika'ya yüksek lisans amaçlı gönderilen ve orada TSK adına 2.5 yıl eğitim gören bu okuldan mezun, özellikle kurmay subayların çoğunun darbe girişiminde yer alması dikkat çekicidir."

NPS isimli okul Taraf gazetesinin eski yöneticisi Yasemin Çongar'ın eşi olan Chris Mason'la duyulmuştu. İddialara göre bu okulda eğitmenlik yapan Mason'un okul sitesindeki biyografisinde CIA için Türkiye'nin ılımlı İslam projesini yönetenlerden biri olduğu yazıyordu...

Takvim

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal