Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Eli Tel Abyad'da Hastahane Onardı

Terö örgütlerinin Tel Abyad'da yakıp yıktığı hastahaneyi onararak halka şifa dağıtan Türkiye ve Türk milletinin hizmetleri, Tel Abyad halkına göz doldurdu.

18.09.2020-11:16 - (Son Güncelleme: 18.09.2020-11:06) Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Eli Tel Abyad'da Hastahane Onardı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce düzenlenen Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü PKK/YPG'den temizlenen Suriye'nin Tel Abyad kentinde, teröristlerin kaçarken yaktıkları ve Sağlık Bakanlığı'nca onarımı yapılan hastane, günde 800 hastaya sağlık hizmeti vermeye başladı.

Türkiye, sivil halka uyguladığı baskı ve sınır hattındaki Türk askerlerine yönelik saldırılarını uyarılara rağmen sürdüren terör örgütü PKK/YPG işgalindeki Tel Abyad'a yönelik 9 Ekim 2019 günü 'Barış Pınarı' ismini verdiği sınır ötesi harekatı düzenledi. Harekat ile kısa sürede Fırat'ın doğusundaki 120 kilometre uzunluğundaki hat, teröristlerden arındırılarak 5 bin kilometrekarelik alan özgürleştirildi. Harekatın başlamasının ardından PKK/YPG'li teröristler birçok noktada olduğu gibi Tel Abyad hastanesini de yakarak kullanılmaz hale getirdi. Terör örgütü tarafından karargah olarak kullanılan ve yandaşlarının tedavi edilmesine izin verdiği hastaneyi harekatın başlamasıyla yakan teröristler, binada bulunan medikal malzemeleri de tahrip etti.

800 HASTAYA ANINDA MÜDAHALE İLE ŞİFA DAĞITILMAYA BAŞLANDI 

 Bölgenin teröristlerden arındırılmasının ardından hastane, Sağlık Bakanlığı'nca onarıldı. Hastanede bulunan medikal cihazlar da yine Türkiye desteği ile yenilendi. Restorasyonu tamamlanan, doktor ve sağlık personeli ile güçlendirilen Tel Abyad Hastanesi, kentlerine yeniden dönerek güven içinde yaşamaya başlayan sivillere de şifa dağıtmaya başladı.
 
Geçmiş yıllarda ameliyat ve doğumların yapılamadığı, acil ve ağır hastaların Rakka'daki hastanelere sevk edildiği Tel Abyad'da yaşayanlar, yeni süreçte her türlü sağlık hizmetine anında ulaşma fırsatına sahip oldu. Teröristlerin işgali sırasında gidemedikleri hastaneye şimdi gönül rahatlığıyla gidebildiklerini anlatan Suriyeliler, kendilerine sağlık hizmeti sunan hastaneyi onaran Türkiye'ye teşekkür etti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal