Türk Savaş Gemisinden Füze Atışı Yapıldı!

Türk Deniz Kuvvetleri'ne yerli üretim gemi sağlanmasını amaçlayan MİLGEM Projesi dahilinde inşa edilen ilk Türk savaş gemisi Heybeliada'dan Harpoon Block II füze atışı gerçekleştirildi.

27.07.2017-13:06 - (Son Güncelleme: 27.07.2017-15:53)

Türk Deniz Kuvvetleri'ne yerli üretim gemi sağlanmasını amacıyla MİLGEM Projesi dahilinde inşa edilen ilk Türk savaş gemisi Heybeliada'dan Harpoon Block II füze atışı yaptı.

Öte yandan Türk gemileri Hazar denizine açılıyor.

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM), Azerbaycan'da geçen aylarda gerçekleştirilen Azerbaycan Savunma Fuarı ADEX 2016'ya katıldı. Fuarda, Türk Deniz Kuvvetleri için geliştirilen süratli hücumbot ve korvet platformlarının yanı sıra siber güvenlik ve büyük veri çözümleri de yetkililere tanıtıldı. Fuar kapsamında, yeniden yapılanma sürecinde olan Azerbaycan Deniz Kuvvetleri için geliştirilebilecek projeler üzerine yoğun temaslar gerçekleştirildi.

Yüksek teknoloji içeren alanlarda Savunma Sanayii Müsteşarlığına (SSM) ve Türk Silahlı Kuvvetlerine danışmanlık, proje yönetimi ve yazılım mühendisliği gibi alanlarda hizmet vermek amacıyla kurulan STM, kritik teknolojileri Türkiye'ye kazandırıyor. Füze sistemlerinden deniz araçlarına, insansız hava araçlarından elektronik harbe ve siber güvenliğe kadar pek çok alanda SSM'ye destek veren STM, Azerbaycan'da gerçekleştirilen ADEX 2016 savunma fuarında boy gösterdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve devlet yöneticilerinin yanı sıra Pakistan, İran ve Körfez ülkelerinden gelen çok sayıda askeri yetkilinin ziyaret ettiği fuara, Türkiye'den Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir ve sektör temsilcileri katıldı.

Askeri denizcilik sektöründe kazandığı başarılarla adından söz ettiren STM, Türkiye ve Pakistan'da elde ettiği tecrübelerle Azerbaycan'da başta yeniden yapılanma sürecinde olan deniz kuvvetlerinin ihtiyaç duyacağı deniz platformlarının tedarik edilmesinin yanı sıra son dönemde uzmanlaştığı siber güvenlik ve big data (büyük veri) alanlarında aktif olmak istiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal