Türk Öğrenci Polonya'da PKK'lı Teröristler Tarafından Öldürüldü!

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler 2'nci sınıf öğrencisi Furkan Kocaman (21), Erasmus Değişim Programı kapsamında gittiği Polonya’da bir alışveriş merkezinde uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybetti. Kocaman'ın ailesinin evinde yas vardı. Detaylar haberimizde...

11.03.2019-14:17 - (Son Güncelleme: 11.03.2019-15:01) Türk Öğrenci Polonya'da PKK'lı Teröristler Tarafından Öldürüldü!

Konya Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü ikinci sınıfta okuyan 21 yaşındaki Furkan Kocaman, Erasmus programı kapsamında yaklaşık 25 gün önce Polonya'nın Wroclaw kentine gitti. 

Şehir merkezindeki bir AVM'nin restoranında yemek yiyen Kocaman, arkadaşı tuvalete gidince masada yalnız kaldı. İddiaya göre bir süredir genci izleyen bir kişi, Kocaman'ın yanına gelerek belinden çıkardığı bıçakla 3 defa boğazından bıçakladı. Kocaman kanlar içinde yere yığıldı. Zanlı yaya olarak kaçmak isterken AVM'de bulunan diğer müşteriler tarafından yakalanıp polise teslim edildi.Kocaman'ın hayatını kaybettiğini belirledi.

 ZANLI PKK SEMPATİZANI 

Polis, ismini açıklamadığı cinayet zanlısının 29 yaşında PKK terör örgütü sempatizanı bir Türk olduğu bilgisini paylaştı. Furkan Kocaman'ın cenazesinin Polonya'da yapılacak otopsinin ardından ailesine teslim edileceği ve memleketi Konya'da toprağa verileceği öğrenildi.

"BİZİ TAKİP EDİYOR" DEMİŞ

Diğer yandan Furkan Kocaman'ın birlikte yemek yediği arkadaşının polise verdiği ifadesinde "Furkan'la o gün saat 11.00 gibi buluşup biraz gezdik sonra yemek için restorana geldik. Furkan bir ara bana birini gösterip ‘Bu adamı bugün 5-6 kez gördüm bizi takip ediyor' dedi. Furkan muhafazakâr milliyetçi bir kişiliğe sahip vatan sevdalısı biriydi. Bunu herkes bilirdi. Burada bulunduğu dönemde onun bu muhafazakâr kimliğini herkes öğrenmişti" dediği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA 

Konya Selçuk Üniversitesinden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler 2. Sınıf öğrencisi Furkan Kocaman, Erasmus Değişim Programı kapsamında gittiği Polonya’da bir alışveriş merkezinde uğramış olduğu hain saldırı sonucu vefat etmiştir. 
Ebediyete irtihal eden öğrencimize Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm yakınlarına ve üniversite camiasına baş sağlığı dileriz' cümlelerine yer verildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için sayfayı aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal