Türk Kızılayı Yardıma Devam Ediyor

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay'ın başkanı Çarşamba günü, Türkiye'nin milyonlarca Suriyeliler adına çabalarını ve desteğini övdü.

31.10.2018-15:39 - (Son Güncelleme: 31.10.2018-15:34) Türk Kızılayı Yardıma Devam Ediyor

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay'ın başkanı Çarşamba günü, Türkiye'nin milyonlarca Suriyeliler adına çabalarını ve desteğini övdü.
Uluslararası Kızıl Haç ve Kırmızı Haç Toplumları Federasyonu Genel Sekreteri Elhadj As Sy "Türkiye'ye, Türkiye hükümetine ve Türk Kızılayı'na çok sayıda insana ve misafirperverliğine yardım ettikleri için teşekkür etmek isteriz."

Türkiye, dünyadaki herhangi bir ülkeden çok daha Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyor. “4 milyon mültecinin bakımı büyük bir yüktür. İşte bu yüzden birçok ortakla birlikte Türk Kızılayı’nı bu işte destekliyoruz ”açıklaması yapıldı. Sy, IFRC'nin BM, Avrupa Birliği, Dünya Gıda Programı (WFP) ve Avrupa Sivil Koruma ve İnsani Yardım Operasyonları (ECHO) ile işbirliği içinde Türk Kızılayı'nı desteklediğini, ancak daha fazla şey yapılabileceğini söyledi. "Yeterli mi? Kesinlikle değil. Türk hükümetinin ve halkının insanların ihtiyaçlarına cevap vermek için yaptığı katkılara daha fazla değer vermemizin nedeni budur” diye eklendi.

Sy, IFRC'nin Türkiye'ye destek vermeye devam edeceğini ve uluslararası toplumu mültecilerle dayanışma göstermeye ve böylece Türkiye'yi desteklemeye çağırdı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal