Türk Elçi İtalya'daki Gayri Resmi Görüşmeleri Reddetti

Türkiye'nin Libya özel elçisi, 'Libya'daki bölünme maalesef derinleşiyor' açıklamasını yaptı.

15.11.2018-16:12 - (Son Güncelleme: 15.11.2018-16:07) Türk Elçi İtalya'daki Gayri Resmi Görüşmeleri Reddetti

Türkiye'nin Libya özel elçisi, 'Libya'daki bölünme maalesef derinleşiyor' açıklamasını yaptı. Türkiye'nin Libya özel elçisi Perşembe günü, Libya meselesi üzerine İtalya’da düzenlenen uluslararası gayri resmi zirvede Ankara 'nın dışlanmasını eleştirdi. Başkent Ankara'da Libya krizi ile ilgili bir panelde konuşan Emrullah İşler, “Uluslararası bir konferans düzenlendiğinde bu zirve arasında başka bir zirve yapıldı. Yapılanlar yanlıştı. Türkiye olarak bu zirvede tavrımızı ortaya koyduk.’’ dedi.

Cumhurbaşkanlığı yardımcısı Fuat Oktay'a göre, Salı günü Türkiye, İtalya'nın güney şehri Palermo'daki iki günlük uluslararası bir konferanstan “derin hayal kırıklığı” ile çekildi. Türkiye'nin duruşunun Libya krizi üzerinde açık olduğunu belirterek, “Herkese eşit davranıyoruz. Kapsamlı ve kapsayıcıyız. ” açıklamasını yaptı. İşler, bazı tarafların Türkiye'ye büyük bir tepki gösterdiği için arabuluculuk rolünü oynayamayacağını belirtti.  “Ne yazık ki, Libya'daki bölünme derinleşiyor ve çözüme yakın olduğumuzu şu an için söylemek çok zor.’’ açıklamasını yaptı. Libya Yeniden Entegrasyon ve Kalkınma Programı (LPRD) Direktörü Mustafa El Sagezli ise, özellikle bazı Avrupa ülkelerinin Libya'da kendi çıkarlarına hizmet eden grupları desteklediklerini söyledi. El Sagezli, "Türkiye'nin Palermo'daki Konferansı'nda hariç tutulması kasıtlıydı." dedi.

İki gün süren 12-13 Kasım Uluslararası Palermo konferansı, hem yurtiçinde hem de yurtdışında yaşayan Libya siyasi gruplarının katılımıyla Libya'da barışın sağlanmasına yardımcı olmayı amaçlıyordu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal