Türk Çocuklarını Almanya'da Eşcinsellere Vermeye Çalıştılar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman hükümetinin Türk ailelerin çocuklarına el koyduğu haberlerinin gerçeklik payının yüksek olduğunu söyledi ve 'Bu çocukları özellikle bazı bölgelerde eşcinsel şekilde birlikte yaşayan insanlara aile sıfatı vererek vermeye çalıştılar.' dedi.

15.07.2020-16:34 - (Son Güncelleme: 15.07.2020-16:43) Türk Çocuklarını Almanya'da Eşcinsellere Vermeye Çalıştılar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kanal D ekranlarında yayınlanan 'Neler Oluyor Hayatta' adlı programa katıldı. Çavuşoğlu burada, Almanya'da Türk ailelerin çocuklarının ellerinden alındığı iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının sorunlarını yakından takip ettiklerini belirten Çavuşoğlu, 'Bu konuyu gündeme getirdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bahsettiğiniz konularda gerçeklik payı çok yüksek. Bugün gündeme getirdiğiniz ailemizin çocuklarıyla ilgili konuyu da ilk günden beri takip ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

 

'AİLE DANIŞMANLIĞI VERİYORUZ'

Bazı haklı sebeplerden ötürü ailelerinden alınan çocukların kimlere verileceği konusunda kasıtlı tutumların olduğu gördüklerini söyleyen Çavuşoğlu, 'Dolayısıyla bu konuda Türk ve Müslüman aileleri daha duyarlı hale getirmeye çalışıyoruz. Ayrıca Berlin'de çocuklar için var olan bir kreşten yer kiralayarak bu tür durumlarda o çocuklarımızı Türklerin ve Müslümanların görev aldığı bir bölümde barındırıyoruz. Aynı şekilde aile danışmanlığı da veriyoruz. Bu danışmanlığımızın sayısını ve mesai sayısını da arttırıyoruz. Bu tür durumlarda ve son zamanlarda artan ırkçı ve İslam karşıtı saldırılarda da vatandaşlarımıza hukuk desteği veriyoruz, yani avukat tutuyoruz.' dedi.

'SÜREKLİ GÖRÜŞÜYORUZ'

Almanya'da Gençlik Dairesi tarafından çocukları ellerinden alınan Altınkaya ailesinin yanında olduklarını belirten Çavuşoğlu, 'Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaaslan aileyle her gün görüşüyor. Bakan Yardımcım, bizler sürekli görüşüyoruz.' ifadelerini kullandı. 

Konuyla ilgili olarak psikolog ve pedagoglardan yardım aldıklarını dile getiren bakan, 'İki vatandaşımız da gönüllü olarak ailenin avukatlığını üstlendi. O bölgede yaşayan Türk toplumu büyük hassasiyet gösteriyor.' dedi.

'EŞCİNSEL ŞEKİLDE BİRLİKTE YAŞAYAN İNSANLARA AİLE SIFATI İLE VERMEYE ÇALIŞTILAR'

Geçmişte de haklı ya da haksız şekilde çocukların ailelerinden alındığını hatırlatan Çavuşoğlu, 'Fakat bu çocukları özellikle bazı bölgelerde eşcinsel şekilde birlikte yaşayan insanlara aile sıfatı vererek vermeye çalıştılar.' dedi.

Geçmişte ortaya koydukları girişimler ile bunların birçoğunun önüne geçtiklerini söyleyen Çavuşoğlu, 'Özellikle Almanya'da yaşayan Türk toplumunu daha duyarlı hale getirmek için çalışmalar yaptık.' şeklinde konuştu.

'BUNA BENZER VAKALAR ALMANYA'DA DAHA FAZLA'

Bu tip vakaların 5-6 yıldır gündemlerinde olduğunu belirten Çavuşoğlu, olayların takibini yakından yaptıklarını söyledi ve 'Çoğunlukla yurt dışındaki vatandaşlarımızın yarısından çoğu Almanya'da yaşadığı için buna benzer vakalar Almanya'da daha fazla ama Hollanda gibi ülkelerde de çok olmasa da bazı ufak tefek olaylar oldu ama çoğunluğu Almanya'da yaşandı.' ifadelerini kullandı.

ALMANYA'DA NE OLDU?

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRV) eyaletindeki Dormagen kentinde Altınkaya ailesinin 15 aylık bebeği Yakup ve 4,5 yaşındaki çocukları 'darp gördüğü' gerekçesi ile  Gençlik Dairesine (Jugendamt) tarafından ellerinden alındı.

Mahkeme çocukların aileye geri verilmesine karar verirken, kararın iki haftadır uygulanmadığı ortaya çıktı. Bu gelişmenin üzerine Türkler başta olmak üzere birçok bölge halkı sokağa döküldü.

'SESSİZLİĞİMİZİN SESİ SİZ OLUN'

Eylemciler adına konuşan mağdur baba Mehmet Altınkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na seslendi ve 'Burada toplanan binlerce kişi adına sesleniyorum, herkes sizi çok seviyor. Ne olursunuz sessizliğimizin sesi siz olun.' demişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal