Türk Askerlerini Şehit Eden Esed Rejiminden Küstah Türkiye Açıklaması

Rusya destekli Esed rejimi, top atışlarıyla 5'i asker 3'ü sivil 8 Türk personeli şehit etmişti. Saldırının ardından açıklama yapan rejimin Dışişleri Bakanı , Türkiye'yi 'işgalci' olarak tanımlayıp skandal ifadeler kullandı.

04.02.2020-10:28 - (Son Güncelleme: 04.02.2020-12:07) Türk Askerlerini Şehit Eden Esed Rejiminden Küstah Türkiye Açıklaması

Suriye'nin İdlib şehrinde Türk askerine saldırına Esad rejiminden ilk açıklama geldi. Rejim yanlısı al-Watan gazetesine konuşan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Feysal Mikdad, akıl almaz sözler sarf ederek "Türkiye'nin İdlib'deki eylemlerinin yapılan anlaşmaların kaba ihlali olduğunu" öne sürdü.

ANLAŞMALARI TANIMAYAN REJİM TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI

Yapılan tüm ateşkes anlaşmalarına uymayarak sivil katliamına Rusya'nın desteğiyle hız veren rejim, Türkiye'yi anlaşmalara uymamakla suçladı. Mikdad, Türk askeri birliklerin İdlib'e gönderildiği haberlerine ilişkin şunları kaydetti:

"Adana anlaşmasının tüm ihlallerini kınıyoruz. Türkiye bu anlaşmaya uymuyor. Bu anlaşma, Suriye topraklarına bu şekilde girmeye izin vermiyor."

TÜRKİYE SALDIRMAYA DEVAM ETTİ

Komşusu terör örgütleri, başka ülkelerin milis ve askerleriyle bataklığa sürüklenmişken, Türkiye'de kendi sınırlarını korumak ve katliamdan kaçan halka sahip çıkmak için sınır ötesinde operasyonlar gerçekleştirdi.

Türkiye, bu bölgeleri terörden temizleyerek okullar, hastaneler, marketler vs kurdu ve toprakları gerçek sahiplerine teslim etti.

Yaptıkları saldırlarla milyonlarca insanın evsiz kalmasına ve göç etmelerine sebep olan rejimin Suriyeli diplomatı, Türkiye'nin insani yaklaşımını hiçe sayarak, "Halkı yerinden etmek, Türk bayrağı asmak ve Türk okullarını açmak gibi sömürgeci eylemlere de izin verilmiyor. Bunlar, Türkiye'nin duyurduğu amaçlara aykırı" şeklinde konuştu.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal