Türk Askeri Libya’yı Mayınlardan Temizliyor

Libya meşru hükümet güçlerinin terörist Hafter ve milislerinden ele geçirdiği kasaba ve şehirlerin tamamının mayınlarla döşenmesinden dolayı, Türk askeri uzmanları bu mayınları geceli gündüzlü temizliyor.

16.06.2020-12:58 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-13:41) Türk Askeri Libya’yı Mayınlardan Temizliyor

Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Suudi Arabistan, Fransa, Rusya, Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesiminin desteklediği Halife Hafter isimli teröristin ülkede başlattığı iç savaş, emperyalist ülkelerin beklediğinin tersine gelişti. Türkiye’nin uluslararası hukuk gereği BM tarafından tanınan meşru Libya Hükümetinin talebi üzerine bu ülkeye askeri danışmanlık hizmeti vermesinden sonra tersine dönen savaş, bir süre sonra Meşru hükümetin zaferine dönüştü.

Libya’nın Fetullah Güleni olarak adlandırılan Terörist Hafter(e bağlı milisler ve özellikle Putin tarafından gönderilen Rus paralı asker birimi Vagner’in kaçtığı cephe, mevzi ve yerleşim alanlarının tümü mayın ve bubi tuzakları ile tuzaklanıyor. Meşru Hükümet Ordusu, kaçan teröristleri takip etmede güçlük çekmesi amacıyla yapılan bu tuzaklamalar, birçok sivil ölümlere sebep oluyor.
Yaşam bölgelerinin ve sivil alanlarının ayın ve Bubi tuzakları ile tuzaklanması uluslararası hukukta suç sayılmasına rağmen Hafter’e bağlı teröristler, bütün yerleşim birimlerinde bu suçu işliyorlar. 
Mayın ve Bubi Tuzakları konusunda dünyanın en deneyimli uzman personeline sahip olan Türk Silahlı Kuvvetleri, Libya meşru hükümeti ile yapılan anlaşma çerçevesinde bu ülkedeki mayın ve bubi tuzaklarını sökmeye başlayarak, sivillerin yeniden kendi evlerine dönmeleri sağlanıyor.
TSK’nın bu üstün başarısı başta Fransa ve Rusya olmak üzere birçok emperyalist ülke tarafından uydu üzerinden izlendiği de alınan bilgiler arasında bulunuyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu güne kadar yaptığı mayın ve bubi tuzakları temizlemeleri faaliyetlerinde herhangi bir personel zayiatı vermediği öğrenildi. Türkiye’nin mayın temizleme konusunda robotlardan faydalanan ülkelerin başında geldiğini belirten uzmanlar, Libya’da Türk mayın robotlarının da TSK personeli gibi sıfır zayiatla çalışmalarını yürüttüklerini belirtiyorlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal