Türk aileden Etkilenen Alman Genç Müslüman Oldu

Almanya'da Türk komşularının hayatlarından oldukça etkilenen 22 yaşındaki Gustavo Elias Perner, İslama geçerek Müslüman oldu ve Mustafa adını seçti.

17.08.2019-10:39 - (Son Güncelleme: 17.08.2019-10:27) Türk aileden Etkilenen Alman Genç Müslüman Oldu

Hristiyan olan Perner, komşuları Cömert ailesinin yaşantılarından etkilenerek İslam dinine yakınlık duydu. Türkiye'ye gelerek Düzce'de İslamiyeti araştıran Perner, Müslüman oldu.

ADINI DEĞİŞTİRDİ  

Perner, Kaynaşlı Vaizi Aydın Yöndem ve Cömert ailesinin şahitliğinde Kelime-i Şehadet getirdi ve Mustafa adını aldı.

"ÇOK HEYECANLIYIM"  

Kaynaşlı Müftülüğünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Perner, çok mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade etti.

"TÜRK KOMŞULARIMIN YAŞANTISINDAN, DİNE BAĞLILIKLARINDAN ETKİLENDİM"

Müslüman olduğu için huzurlu olduğunu belirten Perner, şu şekilde açıklamalarda bulundu:

'Arkadaşlarımın ve Cömert ailesinin ortamına girdim, yaşantılarını, dine nasıl bağlı kaldıklarını gördüm. Ailem ile aram pek yok ama Müslüman olduğumu söylesem de bir şey demezler. Çevremdeki insanlar bu durumu hoş karşıladı. Hristiyan arkadaşlarım da hiçbir olumsuz tepki vermedi. Şu anda çok mutluyum, heyecanlıyım, duygu dolu ve huzurlu hissediyorum.'

Vaiz Yöndem de ilk defa böylesine değerli bir programı gerçekleştirdiğini belirtti.

Çok mutlu olduğunu dile getiren Aydın, 'Biz ona İslam'ı kendi seçmesi gerektiğini ve zorlama olmadığını anlattık. İslam'ın bütün dinleri kapsadığını söyledik. Kelime-i Şehadet getirdi, kendi dilinden de anlamını söyledik. Şu anda bir Müslüman kardeşimiz daha oldu.' şeklinde konuştu.

"KUR'AN-I KERİM'İ VE HZ. MUHAMMED'İN (S.A.V) HAYATINI OKU" TAVSİYESİ  

Mustafa'ya Kuran-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in hayatını okumasını söylediğini belirten Aydın, 'Peygamberimizin hayatını okumasını tavsiye ettim. Ben onu buraya getiren aileye teşekkür ediyorum.' şeklinde konuştu.

Şaban Cömert de 1986 senesinden bu yana Almanya'da hayatına devam ettiğini ve Perner ile 3 senedir tanıştıklarını belirtti.

"İYİCE ARAŞTIRARAK KARARINI VERDİ"

Perner'in Türk kültürünü bire bir yaşayarak gördüğünü ve ardından Türkiye'ye gezmeye geldiğini söyleyen Cömert, 'Almanya'ya döndüğümüzde 'Ben tekrar sizinle gelmek istiyorum' dedi. Türk biriyle evlenmek istediğini söyledi. İnternetten de İslamiyet ve Türk kültürünü araştırdı. Araştırarak kararını verdi. Böyle bir şeye öncülük etmek çok güzel.' dedi. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal