Turistik Kars Treni 29 Mayıs'ta İlk Seferini Yapacak

Kars'a sefer yapacak olan turistik tren için tarih belli oldu. Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, ilk trenin 29 Mayıs'ta Ankara'dan harekete edeceğini açıkladı. Bilet fiyatları ise 400 lira civarında olacak.

02.05.2019-12:03 - (Son Güncelleme: 02.05.2019-11:56)

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, yeni turistik Doğu Ekspresi'nin 29 Mayıs'ta saat 20.00'de Ankara'dan Kars'a hareket edeceğini açıkladı.

Turhan'ın verdiği bilgiye göre turistik Doğu Ekspresi, 120 kişi kapasiteli olacak. Hepsi yataklı vagondan meydana gelecek tren, Ankara-Kars parkurunu 27 saatte bitirecek. Tren, Ankara-Kars seferi esnasında Erzincan'ın Kemaliye ve Erzurum, dönüşte Sivas'ın Divriği ve Bostankaya istasyonlarında uzun süreli kalacak.

BİLET FİYATI NE KADAR OLACAK?

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in aktardığına göre, TCDD Taşımacılık, yeni trenin turistik ve yalnızca yataklı vagondan meydana gelmesi sebebiyle alternatifli hesaplamalar yaptı. Bu hesaplamada, maliyetler de dikkate alındı. 800 TL'ye dek ulaşan fiyatlar gündeme geldi.

Ulaştırma Bakanlığı, yeni tren için "makul" sayılabilecek bir fiyat seviyesi üstünde duruyor. Buna göre öngörülen tutar 400 TL. Kaynaklar, "Bu tutarın biraz altında ya da üzerinde olabilir. Bu seviyelerde olacak" dedi. Kaynaklar, bilet fiyatının çok kısa zaman içerisinde duyurulacağını söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal