TÜRGEV'den İmamoğlu'nun Ortak Yayındaki İddialarına Açıklama

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin vakfa herhangi bir nakdi ya da kaydi ödeme yapmadığını açıkladı

17.06.2019-11:08 - (Son Güncelleme: 17.06.2019-13:06)

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV), Twitter hesabından yapılan açıklamada, İstanbul'da 23 Haziran’da düzenlenmesi planlanan büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerine sayılı günler kala gerçekleştirilen ve adayların karşı karşıya geldiği canlı yayında, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun vakfa ilişkin bazı açıklamalar yaptığı aktarıldı.

TÜRGEV'DEN AÇIKLAMA  

23 senedir İstanbul'da ve Türkiye'de binlerce genç kız öğrencinin eğitimine destek vermek amacıyla gece-gündüz çalışan vakfın söz konusu ithamları hak etmediğini belirtilen açıklamada, şunlar aktarıldı:

''Vakfımız, sunduğu imkanlarla dünyaya kucak açmış, 49 yükseköğretim, 11 ortaöğretim yurduyla tarihini, kendini ve hedefini iyi bilen, araştıran, sorgulayan, öğrenen ve üreten girişimci genç kızlar yetiştirmeyi kendisine şiar edinmiş bir vakıftır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, vakfımıza, yayında ifade edildiği gibi herhangi bir nakdi veya kaydi ödeme yapmamıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile vakfımız arasında yapılan iş birliği yasallık, şeffaflık ve İstanbul halkına hizmet esasıyla benzeri pek çok sivil toplum kuruşu ile olan iş birliklerinden farksız şekilde yürütülmüştür.

Vakfımızın isminin birkaç kez anılarak, daha önce de sayısız kez yalanlanmış olan ifadelerin kullanılması büyük talihsizliktir. İstanbul gibi vakıf kültürü ile anılan bir şehrin vakıflarının asılsız iddialarla yıpratılmaya çalışılması, vakıfların 'kirli vakıf', 'temiz vakıf' gibi subjektif yorumlara açık şekilde ayrıştırılması başta İstanbul'umuza büyük bir haksızlıktır. Sayın CHP adayını, kucaklayıcı ve birleştirici bir siyaset yürüttüğü iddiasının gereği olarak, gençlerimizden ve vakfımızın tüm gönüllülerinden özür dilemeye davet ediyoruz.''

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal