Tunus ve Macaristan'dan Dönen Vatandaşlar Kocaeli'nde!

Tunus ve Macaristan'dan uçakla İstanbul'a dönen yolcular, yeni tip coronavirüs (Kovid-19) riski sebebiyle Kocaeli'deki Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Şerife Gelin Yurdu'nda karantinaya alındı.

20.03.2020-10:11 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-10:06) Tunus ve Macaristan'dan Dönen Vatandaşlar Kocaeli'nde!

Tunus ve Macaristan'dan uçakla İstanbul'a dönen yolcular, yeni tip coronavirüs (Kovid-19) riski sebebiyle Kocaeli'deki Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Şerife Gelin Yurdu'nda karantinaya alındı.

Kocaeli Valilğinden aktarılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi üzerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay öncülüğünde, 15 Mart'ta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın içinde yer aldığı coronavirüsle mücadele toplantısının yapıldığı anımsatıldı.

Söz konusu toplantıda, yurt dışında geçici olarak bulunan ya da eğitim amacıyla giden ve ülkeye dönmek isteyen vatandaşlardan büyükelçiliklere başvuranların, Türkiye’ye dönüşlerinin karar altına alındığı belirten açıklamada, "Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun tedbirleri doğrultusunda İstanbul Havalimanından ilimize aktarmalı olarak gelen 28'i Tunus ve 8'i de Macaristan'da bulunan 36 Türk vatandaşımızın 14 gün süreyle karantina/gözetim altına alınmak amacıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Kredi Yurtlar Kurumunun İzmit ilçesindeki Şerife Gelin Yurdu'nda 14 gün süreyle konaklanmaları sağlanmıştır." cümlelerine yer verildi.

Aynı açıklamada, yurt binası ve etrafının dezenfekte edildiği, vatandaşların tüm ihtiyaçlarının Valiliğin koordinasyonunda, ilgili kurumların desteği içerisinde karşılanacağı bildirildi.

Yurda yerleşen vatandaşların takiplerinin ise uzman sağlık personeli tarafından yapılacağına işaret edilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Bu yurtlardaki öğrencilerimiz geçici olarak diğer KYK yurtlarına yerleştirilmişlerdir. Öğrencilerimize gösterdikleri sabır ve anlayıştan ötürü teşekkür ediyoruz. Yurt dışı temaslı vatandaşların 14 gün süreyle izole edilmesi ülkemizde tedbir amaçlı uygulanan bir zorunluluk olup vatandaşlarımızın endişe etmesini gerektirecek herhangi bir durum söz konusu değildir. Vatandaşlarımızın konuyla ilgili Valiliğimiz dışında yapılacak herhangi bir açıklamaya itibar etmemesi önemle rica olunur."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal