Tunceli'de Düğünde Halay Çekenlere 44 Bin TL Ceza

Tunceli'nin Mazgirt ve Ovacık ilçelerine bağlı dokuz köy ve dört mezra, koronavirüs önlemleri çerçevesinde karantina altına alındı. Düğünde halay çeken 14 vatandaşa 44 bin 100 TL ceza kesildi.

22.09.2020-12:38 - (Son Güncelleme: 22.09.2020-12:19) Tunceli'de Düğünde Halay Çekenlere 44 Bin TL Ceza

Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde yedi köy ve üç mezra, Ovacık ilçesinde de iki köy bir mezra İlçe Hıfzıssıhha Kurulları'nın kararı ile koronavirüs önlemleri çerçevesinde karantina altına alındı.

Tunceli Valiliği'nden gelen açıklamada, 'İlçe Hıfzıssıhha Kurullarının kararları doğrultusunda, Mazgirt ilçesine bağlı Temurtaht, Kuşhane, Kızılcık, Dazkaya, Anıtçınar, Ağaçardı, Aslanyurdu köyü, Civan, Dalömer, Sürü mezraları ve Ovacık ilçesine bağlı Şahverdi, Mollaliler köyü ile Sürü mezrası karantinaya alındı' ifadeleri kullanıldı.

HALAY ÇEKENLERE 44 BİN TL CEZA

Gelen açıklamada aynı zamanda şehir merkezindeki bir düğünde halay çeken şahıslarla düğün sahipleri ve işletmecilerin de içlerinde olduğu 14 kişiye ceza kesildi.

Koronavirüs önlemlerini ihlal ettikleri sebebiyle kişi başı üç bin 150'şer TL olmak üzere 44 bin 100 TL idari para cezası verildiği kaydedildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal