Tuncay Özkan'dan İlginç İddia

CHP'nin Milletvekili Tuncay Özkan, AK Parti hükümeti döneminde bitirilen Marmaray projesini Bülent Ecevit’in yaptığını iddia etti.

30.05.2018-09:51 - (Son Güncelleme: 30.05.2018-09:55)

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Tuncay Özkan, 24 Haziran günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri öncesi CNN Türk kanalında bir programa konuk oldu. Tuncay Özkan, 2004 senesinde temeli atılan ve yine aynı iktidar döneminde bitirilen Marmaray'ı Bülent Ecevit'in yaptığını söyledi.

"BÜLENT ECEVİT YAPTI"

CHP’li vekil Tuncay Özkan, "Marmaray neden suyun altına indi? Kim indirdi? Bülent Ecevit indirdi. Bülent Ecevit yaptı Marmaray'ı. Peki neden yaptı? Kentin üzerindeki trafik yoğunluğu daha aşağıya gelsin ve kent bu yoğunluktan kurtulsun diye" şeklinde konuşarak sosyal medya dalga konusu oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "ZAMANINDA HÜKÜMETE GİTTİK, BİZİM İŞİMİZ DEDİLER AMA YAPMADILAR"

2004 senesinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaray'ın temel atma töreninde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 1994-99 yılları arasında yaşananları aktarmıştı.

O dönemde Marmaray projesinin yapılaması için hazır olduklarını ifade ettiklerini kaydeden dönemin Başbakanı Erdoğan, zamanın hükümetinin, "Bu tür projeler belediyenin değil, bize ait projelerdir. Siz işinize bakın" yanıtını aldığını açıklamıştı.

MARMARAY'IN TARİHİ

Mevzu bahis proje ilk olarak 1860 senesinde Sultan Abdülmecid tarafından ortaya atıldı. Daha sonra Marmaray 1892 senesinde Sultan 2. Abdülhamit Han projeyi Fransızlara çizdirdi.

Çizilmiş proje 1979 ve 1987 yıllarında tekrar gündeme gelse de projeye yönelik bir faaliyet olmadı.

2000 senesinde dönemin Başbakanı Bülent Ecevit, Japonlar ile Marmaray için bir mutabakata vardı. Anlaşma 15 Şubat 200 tarihinde resmi gazetede yayınlandı. Marmaray projesi için imzaların atılmasına rağmen bir kez daha çalışmalar başlamadı.

2004 senesinde temeli atılan Marmaray, 2013 senesinde tamamlanarak halkın hizmetine açıldı.

O dönemde Fransızların çizdiği proje, bugünkü Marmaray ile aynı projeye sahip değil.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal