Tunç Soyer'in İzmir Parası ve Bayrağı Açıklamasına AK Parti'den Yanıt Geldi

Geçtiğimiz günlerde yaptığı İzmir parası ve İzmir bayrağı açıklaması ile gündeme gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten cevap geldi. Çelik, İzmir'in gereksiz gündemlerin içine çekildiğini söyledi.

22.06.2020-16:01 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:52) Tunç Soyer'in İzmir Parası ve Bayrağı Açıklamasına AK Parti'den Yanıt Geldi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer geçtiğimiz günlerde video konferans yöntemiyle katıldığı toplantıda gündem yaratan sözlere imza attı. İzmir'in ayrı bir bayrağı olsun, ayrı bir para birimi olsun gibi projeleri olduğunu söyleyen Soyer'e, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten yanıt geldi.

Soyer'in, bunun yerine kentin belediye kaynaklı sorunlarına el atması gerektiğini vurgulayan Çelik, "Bir siyasetçinin 'tarihte İzmir'in bayrağı varmış' diyerek, bugün bu taleplerin hangi zehirli amaç için dillendirildiğini bilmesi gerekir. Biraz sağduyu, biraz basiret bunu anlamaya yeter. Bu sözlerin Türkiye Cumhuriyeti açısından nereye düştüğünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı hariç herkes biliyor. Buna benzer sözlerin hangi amaca dönük olarak dillendirildiği belliyken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın 'düşündüm ama yanlış anlaşılır diye vazgeçtim' gibi örtülü yollara kapı açmaması gerekir." dedi.

"İZMİR SÜREKLİ ZARARLI GÜNDEMLERİN İÇİNE ÇEKİLİYOR"

Çelik açıklamalarının devamında ise "'İzmir bayrağı' ve 'İzmir parası' diyen belediye başkanı bağımsızlığımızın ve vatanımızın kurtuluşunun sembol isimlerinden olan İzmir'imizi sürekli zararlı gündemlerin içine çekiyor. Hizmet üretemeyen bu zihniyetin, toksik ve zehirleyici gündemlerle gerçek gündemi sabote ettikleri bilinen bir gerçektir. İzmir'in toksik tartışmalara değil, elle tutulur belediye hizmetlerine ihtiyacı vardır." ifadelerini kullandı.

"BÖLÜCÜLÜPE ASLA MÜSAADE ETMEYİZ"

Öte yandan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Muş yaptığı açıklamada, "CHP-HDP zihniyetinin sinsi amaçları birer birer ortaya çıkıyor. Tunç Soyer İzmir’e ayrı bayrak ve para talebinde bulunmuş. Bu planın gayesi bölücülere altyapı hazırlamak! Belli ki bunu sadece İzmir için değil başka yerler için de planlıyorlar! Bölücülüğe asla müsaade etmeyiz!" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal