Tuma Çelik'in Dokunulmazlığı Kaldırılacak mı?

TBMM Hazırlık Komisyonu, 'nitelikli cinsel taciz' ile suçlanan ve HDP'den ihraç edilen Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılması doğrultusundaki raporunu bitirerek, Adalet Anayasa Karma Komisyonu'na sundu.

03.09.2020-13:49 - (Son Güncelleme: 03.09.2020-15:01) Tuma Çelik'in Dokunulmazlığı Kaldırılacak mı?

Meclis Adalet ve Anayasa Karma Komisyonu mensuplarından oluşan birinci Hazırlık Komisyonu, seçim çalışmaları esnasında D.K. isimli kadına cinsel tacizde bulunduğu öne sürülerek kendisiyle ilgili soruşturma başlatılarak, fezleke düzenlenen ve HDP'den ihraç edilen bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik ile alakalı raporunu hazırladı.

Komisyon Başkanı AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, rapora imza atarak, TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu'na sundu.

'KARMA KOMİSYON VE GENEL KURUL'UN TAKDİRİNDERDİR'

Komisyon Başkanı Ali Özkaya, gazetecilere yaptığı açıklamasında, raporu bitirip, bugün Karma Komisyon'a verdiklerini dile getirerek, 'Hayırlı, uğurlu olsun. Bundan sonrası Karma Komisyon ve Genel Kurul'un takdirindedir. Karma Komisyon ve Genel Kurul ne karar verirse onun sonucunu hep beraber göreceğiz' ifadelerini kullandı.

Gelecekteki süreçten de söz eden Özkaya, 'Bugünden itibaren iç tüzük gereği Karma Komisyon'un 1 aylık süresi var. 1 Ekim itibarıyla TBMM açılacak. Orada Karma Komisyon Başkanı Bekir Bozdağ bey, ilgili milletvekiline savunma için süre verecektir bu süreçte. Yazılı veya takdir ederse sözlü. Bu 1 aylık sürenin sonunda Karma Komisyon toplanır, savunma alınır ve tahmin ediyorum o anda karar da verilir' şeklinde konuştu.

'DOKUNULMAZLIK, TBMM'NİN MANEVİ ŞAHSİYETİNİNDİR'

AK Parti'li Özkaya, Hazırlık Komisyonu'nun hükmünün, dokunulmazlığın kaldırılması doğrultusunda olduğunu da anımsatarak, şu ifadeleri kullandı:

'HDP'li üyenin gerekçe ile ilgili ek görüşü vardı. İlgili mağduriyetin dinlenmemesi yönünde beyanı olmuştu. Ancak biz dokunulmazlığın, milletvekilinin şahsından önce TBMM'nin manevi şahsiyetine verilmiş olduğunu ve burada milletvekillerinin haksız suçlamalarla muhatap olmamasını dikkate alarak dinlemenin doğru bir yöntem olduğuna karar verdik, dinledik ve vicdani kararımız mevcut dosyadaki bilgilere göre dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini, TBMM'nin saygınlığının korunması için bütün milletvekillerine düşen davranışlara herkesin uymasını, bu davranışlara aykırı davrananlarla ilgili de dokunulmazlığın kaldırılması ve bağımsız yargının süreci yönetmesini uygun gördük. Bundan sonra bizimle ilgili süreç bitmiş oldu.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal