Tüm Şehirlerde Tek Ulaşım Kartı Uygulaması Yıl Sonunda Başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yıl sonuna kadar tüm şehirlerde tek ulaşım kartı uygulamasına geçileceğini söyledi.

17.07.2019-09:17 - (Son Güncelleme: 17.07.2019-09:12) Tüm Şehirlerde Tek Ulaşım Kartı Uygulaması Yıl Sonunda Başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, sene sonuna dek yedi şehirde pilot uygulamasına başlanacak Türkiye Kart ile bütün kentlerde tek kart uygulamasına geçileceğini söyledi. Uygulama hayata geçirildiğinde metrodan otobüse, vapurdan metrobüse bütün ulaşım araçlarına tek bir kartla binilebilmesi bekleniyor. Bu şekilde şehir değiştirildiğinde ayrı bir kart almaya gerek kalmayacak. Talep eden belediyeler, karta kendi kentlerine özel şehircilik uygulamaları yükleyebilecek.

Türkiye gazetesinden Osman Çobanoğlu'nun aktardığına göre Proje için, PTT’yi görevlendirdiklerini söyleyen Turhan “Bu çerçevede PTT gerekli çalışmaları yapıyor. Projenin 2019 sene sonuna dek Konya başta olmak üzere Ankara, İstanbul, Bursa, Kayseri, Kahramanmaraş ve Düzce illerinde uygulamaya alınmasını planlamış bulunuyoruz ve bu çerçevede de hızla ilerliyoruz. Türkiye Kart, vatandaşların ulaşım hizmetlerine tam entegrasyonunu gerçekleştiren daha uygun koşullarda tek kart üstünden tüm hizmetlerin satın almasını sağlayan önemli bir proje. Vatandaşımız, bütün Türkiye’deki kara, hava ve deniz yolu ulaşım araçlarını Türkiye Kart ile kullanabilecek ve bu tek kart sayesinde vatandaşımızın hayatı kolaylaşacak” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal