TTB Üyesi Eftal Yıldırım, Orucun Sağlığa Yararlı Olmadığını İddia Etti

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyesi Dr. Eftal Yıldırım, oruçla alakalı çok konuşulacak sözler söyledi. Yıldırım bugüne kadar söylenenlerin aksine orucun sağlığa yararlı olmadığını iddia etti.

20.05.2019-14:28 - (Son Güncelleme: 20.05.2019-14:22)

Orucun sağlığa olan faydalarıyla alakalı çok sayıda yerli ve yabancı tıp insanının akademik çalışmaları ve açıklamaları var.

Fakat Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi Dr. Eftal Yıldırım bunun tersini öne sürdü. Etfal Yıldırım mesele ile alakalı olarak Sol Haber'in sorularını cevapladı.

TTB'li Eftal Yıldırım'a, oruç tutmanın faydası olup olmadığı, bu hususta çıkan haberlerin doğruluğu soruldu.

"DENGEYİ BOZAR"

Eftal Yıldırım, "Benim açımdan doktorlar doğru bildikleri bilimsel bilgileri aktarmak haricinde bir tutum almamalıdır. Orucun, normal biyoritmi ve sağlıklı beslenme döngüsünü bozacağı, fakat bunun kişilerin kendi tercihleri olacağı ve sonuçlarına katlanacakları vurgulanabilir." sözlerini kullandı.

"ALGI YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR"

Oruç ile alakalı akademik camiada bir tartışma olup olmadığı sorusu ardından Eftal Yıldırım, "Akademik olarak bazıları kendi “inançları”nı pekiştirmek için tezler iddia ediyor fakat tartışmalar devam ediyor, kesin olarak kanıtlanamadığı için.

Bu tür tek taraflı basın yayınları, dincilere kendi propagandalarını destekleme fırsatı veriyor. Zaten günümüzde yaratılan “Bilimsel bilgi ve kanıta dayalı tıp karşıtlığı” ortamında, buna benzer algı yaratılmaya uğraşılıyor fakat aksi görüşleri yayınlama imkanı verilmiyor."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal