TSK'ya Yönelik İfadeleri İçin CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır ile İlgili Soruşturma Başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik ifadeleri için CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır ile ilgili soruşturma başlatıldı.

29.11.2020-17:19 - (Son Güncelleme: 29.11.2020-17:40) TSK'ya Yönelik İfadeleri İçin CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır ile İlgili Soruşturma Başlatıldı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Türk askerine yönelik ifadeleri sebebiyle CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Başsavcılıktan tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Katıldığı bir televizyon programında 'Türk ordusu satılmış.' diyen 27. Dönem Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca TCK'nin 301. maddesi uyarınca Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama suçlarından resen soruşturma başlatılmıştır."

NE YAŞANMIŞTI?

Geçen akşam bir TV programına konuk olan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın orduyla ilgili ifadeleri tepki toplamıştı.

Tank-palet fabrikasında Katar'ın ortaklığıyla ilgili anlaşmaya ilişkin konuşrken Türk ordusu için hadsizce "Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış. 20 milyon dolara satıldığı söyleniyor, 50 milyon dolara satılmış" ifadelerine yer vermişti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal