TSK'ya Nihayet Teslim Edildi, Düşmanı Tir Tir 'Korkut'acak

Milli olarak geliştirilen hava savunma sistemi Korkut, havadan karaya füzeler ve düşman hava unsurlarına karşı mücadele verecek.

05.11.2016-11:13 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) TSK'ya Nihayet Teslim Edildi, Düşmanı Tir Tir 'Korkut'acak

Son dönemde dünya genelinde yaşanan savaşlarda ve krizlerde elektronik harbin önemi de gün yüzüne çıktı. Ülkemizdeki birçok savunma şirketi, elektronik harp konusunda hassasiyet göstererek savunma sanayisinin güçlendirilmesi konusunda çaba sarf ediyor.

Hava savunmasında tam koruma
Korkut Komuta Kontrol Aracı (KKA) 3 adet Korkut Silah Sistemi Aracı'nın komuta kontrolünü üstlenen, ihtiyaçlara bağlı olarak farklı hava savunma sistemlerinin komuta kontrolünde kullanılabilecek olan bir hava savunma komuta kontrol sistemi olarak öne çıkıyor.

Korkut Silah Sistemi Aracı ise, güncel ve hava tehditlerine karşı etkili bir hava savunma sistemi. Üzerinde bulunan takip radarı ve sensörler ile her türlü hava koşulunda hedef takibi otomatik olarak yapılabilecek, gelişmiş atış atış kontrol sistemi ile hedefler etkin şekilde ateş altına alınabilecek.

Anfibik özellikli bu sistem TSK'nın hava savunma alanındaki gücünü büyük oranda artıracak.

Hareket halinde atış
35 millimetrelik parçacıklı akıllı mühimmatı kullanan Korkut, uçaklara ve helikopterlere karşı ve aynı zamanda havadan karaya füzelere, seyir füzelerine, insansız hava araçlarına karşı etkili bir sistem haline gelecek.

Paletli bir taşıyıcı platform üzerinde yer alan Korkut, bu sayede zırhlı mekanize birlikler ile birlikte hareket etme özelliğine sahip. Sistemin silah kulesi stabilize bir kule. Bu da sisteme hareket halinde atış yeteneği kazandırıyor. Kaynak: Yeni Şafak

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal